2013-01-28 15:35:22
Φωτογραφία για Στους δρόμους ξανά τα τρόλεϊ. Ανεστάλη η απεργία σε ΟΣΕ και προαστιακό
Στους δρόμους της πρωτεύουσας αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός της ημέρας τα τρόλεϊ, οι εργαζόμενοι των οποίων, ανέστειλαν την απεργία τους.

Λίγο πριν τις 15:00, ανεστάλη και η απεργία στον ΟΣΕ, και στον προαστιακό.

Όσον αφορά τα λεωφορεία, οι οδηγοί συνεχίζουν σε απεργιακούς ρυθμούς, παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ Την Τρίτη, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η κυβέρνηση έστειλε «τελεσίγραφο» στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Η Διοίκηση της ΟΣΥ δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο.

Πάντως, η Διοίκηση αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ