2013-01-28 15:33:04
Φωτογραφία για Σε επιφυλακή ο Έβρος – Κλειστά τα σχολεία, σε κινητικότητα οι υπηρεσίες!
Σε επιφυλακή παραμένουν τόσο η Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων που ξεπερνά κατά τμήματα το όριο του συναγερμού.

Τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στη στάθμη των υδάτων κατά μήκος του ποταμού Έβρου, κατάσταση που επιδεινώθηκε από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν ως συνέπεια την υπερχείλιση των δύο μεγάλων φραγμάτων της Βουλγαρίας (Στουντέν Κλάντενετς και Ιβαΐλοβγκραντ) και τη διοχέτευση μεγάλου όγκου νερού στην ελληνική κοίτη.

Όπως εξηγεί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κος Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στο ThrakiToday.com “η κατάσταση είναι στατική πλέον στον Έβρο και ο ποταμός Άρδας παρουσιάζει πτωτική πορεία”. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ η περιοχή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λόγω των βροχοπτώσεων και της μη σωστής λειτουργίας των αντλιοστασίων, προκλήθηκαν πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο του Τυχερού Έβρου,καθώς και σε άλλες παρέμβριες περιοχές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή των Κήπων, ενώ έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για την απομάκρυνση του ζωικού κεφαλαίου και των αγροτικών μηχανημάτων από την περιοχή.


Την ίδια ώρα κλειστά παραμένουν από το πρωί της Δευτέρας τα σχολεία σε Διδυμότειχο, Ορεστιάδα , Σουφλί και Φέρες καθώς και σε κάποιες περιοχές της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις η κατάσταση έχει ως εξής:

Δευτερα 28-01-2013
ThrakiToday
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ