2013-01-28 05:46:03
Φωτογραφία για Αξιοθέατα που προκαλούν ανατριχίλα!
Αν δεν σας αρέσουν τα σπορ και ο προσδιορισμός «περιπετειώδης» δεν σας χαρακτηρίζει σε καμία περίπτωση, τότε ίσως... έχουμε βρει ένα διαφορετικό και παράδοξο τρόπο να ανεβάσουμε την αδρεναλίνη σας.Τα πιο ανατριχιαστικά αξιοθέατα στον κόσμο, αν δεν σας φοβίσουν, σίγουρα θα σας βάλουν σε σκέψεις για το μάταιο τούτο κόσμο!

Capela dos Ossos, Έβορα, Πορτογαλία

Το παρεκκλήσι δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου εξωτερικά μοιάζει σαν ένα οποιοδήποτε συνηθισμένο παρεκκλήσι. Όχι όμως και το εσωτερικό του! Η Capela dos Ossos, ή το Παρεκκλήσι των Οστών είναι εσωτερικά «διακοσμημένο» με τα οστά 5.000 ανθρώπινων σκελετών! Αυτή ήταν η λύση στο πρόβλημα χώρου ταφής που αντιμετώπιζαν οι μοναχοί τον 16ο αιώνα αλλά θέλοντας να στείλουν και ένα σοκαριστικό μήνυμα στους πιστούς που προσέρχονταν στο παρεκκλήσι όπως μαρτυρά η επιγραφή: «Εμείς, τα οστά που είμαστε εδώ, περιμένουμε τα δικά σας».


Οστεοφυλάκιο Sedlec, Τσεχία

Σε παρόμοιο κλίμα βρίσκεται και το Οστεοφυλάκιο Sedlec που βρίσκεται στην Kutna Hora, περίπου 90 λεπτά έξω από την Πράγα. Με αισθητική επηρεασμένη από τα έγκατα του Άδη, το οστεοφυλάκιο αποτελείται από τα οστά 40.000 με 70.000 ανθρώπων. Η «ζωή» συναντά την τέχνη σε κηροπήγια φτιαγμένα από κρανία, γιγάντια οικόσημα από οστά και στη μέση της οροφής δεσπόζει ένας πολυέλαιος με γιρλάντες από σπονδυλικές στήλες!

Μουσείο Βασανιστηρίων, Άμστερνταμ

Το μουσείο αυτό δεν φιλοξενεί την ευγενική φύση της τέχνης αλλά καταγράφει μερικές από τις πιο μελανές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας με εκθέματα που ξεπερνούν κάθε βαρβαρότητα. Τα νοσηρά εκθέματα δείχνουν τις μεθόδους βασανιστηρίων του Μεσαίωνα με σκίτσα και περιγραφές απέχουν πολύ από το χαρακτηρισμό «πολιτισμός». Αντίστοιχης θεματολογίας μουσεία υπάρχουν και στην Πράγα, το Λονδίνο και τη Γερμανία.

Κατακόμβες Καπουτσίνων, Σικελία

Το Παλέρμο μπορεί να είναι η γενέτειρα της μαφίας, αλλά κάτω από τους πολυσύχναστους δρόμους του υπάρχει μια ολόκληρη νεκρική πολιτεία. Οι Κατακόμβες των Καπουτσίνων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται σαν χώρος ταφής από το 16ο αιώνα. Τα σώματα των νεκρών ταριχεύονταν και σφραγίζονταν σε κρύπτες, πολλές από αυτές γυάλινες, συνήθως φορώντας τα καλά τους ρούχα. Οι Κατακόμβες έχουν στα περίπου 8.000 ταριχευμένα σώματα, από Καπουτσίνους μοναχούς που φορούν τα ράσα τους μέχρι νεαρές γυναίκες ντυμένες νύφες. Το πιο ανατριχιαστικό θέαμα είναι η «Ωραία Κοιμωμένη» όπως αποκαλείται το ως εκ θαύματος ανέπαφο σώμα της Rosalia Lombardo, η οποία πέθανε το 1920 όταν ήταν δύο ετών.

touristorama.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ