2013-01-25 17:47:04
Φωτογραφία για Άνοδος στην τιμή του αργού πετρελαίου
Οι τιμές για την άμεση παράδοση φορτίων πετρελαίου αυξήθηκαν, στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά την ανανεωμένη αισιοδοξία των παραγόντων της αγοράς ότι η καλή κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας θα δικαιολογήσει τη σταθερή ζήτηση στο κοντινό μέλλον για το προϊόν και την ταυτόχρονη ενημέρωση για τρεις θετικούς οικονομικούς δείκτες --με προέλευση την Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, για την άμεση παράδοση το βαρέλι του ελαφρού αργού πετρελαίου αποτιμήθηκε στη Νέα Υόρκη στα 95,65 δολάρια --με άνοδο ημέρας τα 72 σεντς. "Ιδίως οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες που ανακοινώνει η Κίνα είναι πολύ καλοί την ώρα, μάλιστα, που βελτιώνεται το σκηνικό για όλη την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε ο Μάικλ Λιντς, της "Στρατηγικής έρευνας για την οικονομία και την ενέργεια".

Ο αναλυτής αναφερόταν, ιδίως, στον αυξημένο τον Ιανουάριο δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, ο οποίος παρουσίασε τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση της διετίας, σχολιάζει το Γαλλικό πρακτορείο.


Θετικά υποδέχεται η αμερικανική πετρελαϊκή αγορά το ότι τα νέα επιδόματα ανεργίας είναι τώρα στις ΗΠΑ "σε χαμηλό πενταετίας" (για την προηγούμενη εβδομάδα). Καλός είναι τέλος ο τελευταίος δείκτης ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στην ευρωζώνη-- ο καλύτερος του 10μήνου-- "οιωνός ότι η συρρίκνωση οικονομιών στην ευρωζώνη μπορεί, άμεσα, να επιβραδυνθεί" όπως αποφάνθηκε από την πλευρά του ο Κρις Λόου, του FTN Financial.

Στο μεταξύ ο ευρύς δείκτης Standard & Poor`s 500 κατάφερε να τερματίσει με θετικό πρόσημο την Πέμπτη-- ανοδική η τάση του για έβδομη, διαδοχική, συνεδρίαση. Ο ίδιος δείκτης δεν κατάφερε, εντούτοις, να διασπάσει (όπως αναμένει μερίδα αναλυτών) το επίπεδο των 1.500 μονάδων, καθώς "βαρίδι" αποδείχθηκε η μετοχή της Apple --"έκανε τη χειρότερη διαπραγμάτευση της τελευταίας τετραετίας". Κλείσιμο του δείκτη στις 1.494 μονάδες --με ημερήσια αύξηση 0,01 της μονάδας. Από την πλευρά τους : ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς αυξήθηκε 46 μονάδες (0,33%) κι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στις 13.825 μονάδες. --Ο Nasdaq Composite, αντιθέτως, απώλεσε 23 μονάδες, έκλεισε στις 3.130 μονάδες (ποσοστιαία μείωση : -0,74%).
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ