2013-01-25 17:46:05
Φωτογραφία για Ανω-κάτω η Αθήνα από τις συνεχείς φάρσες για τοποθέτηση βόμβας
Μετά από την τοποθέτηση βόμβας στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να προλάβει μία νέα τρομοκρατική επίθεση σε δημόσιο χώρο. Ωστόσο οι αξιωματικοί της αστυνομίας καλούνται εκτός από τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τρομοκρατών να αντιμετωπίσουν και ένα νέο πρόβλημα που ακούει στο όνομα «φαρσέρ».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο «The Mall» έκαναν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την... ιδέα και από την εκείνη την Κυριακή το απόγευμα προκαλούν τον πανικό σε όλη την Αθήνα.

Ηδη μέσα σε λίγες ημέρες από το χτύπημα στο Μαρούσι η ΕΛ.ΑΣ δέχεται προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε κτίρια, γήπεδα και εμπορικά κέντρα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στην αστυνομία όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 11:42' στην αστυνομία και προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.


Μάλιστα οι αστυνομικοί άκουσαν τον «επίδοξο» βομβιστή να τους δίνει διορία 40 λεπτών μέχρι την έκρηξη. Αμέσως σήμανε συναγερμός και το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά σάρωσαν το κτίριο.

Μάλιστα σε συνδυασμό με το απίστευτο μποτιλιάρισμα που υπήρχε εξαιτίας της απεργίας των Μέσων Μεταφοράς, η κατάσταση στην Κηφισίας, αφού η αστυνομία χρειάστηκε να σταματήσει για λίγο την κυκλοφορία, ήταν απελπιστική. Τελικά ο χρόνος παρήλθε και καμία έκρηξη δεν σημειώθηκε.

Φάρσες για βόμβα σε ΟΤΕ και Ιατρικό

Αυτό όμως που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ είναι πως μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχουν γίνει απανωτές τηλεφωνικές φάρσες. Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου εκκενώθηκε το μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 1.45 στην Άμεσο Δράση και αμέσως στο σημείο έφτασαν ειδικές δυνάμεις με πυροτεχνουργούς και σκυλιά. Παράλληλα η αστυνομία έκλεισε την κάθοδο της Κηφισίας στο ύψος του μεγάρου του ΟΤΕ και φυσικά προκλήθηκε και πάλι απίστευτο μποτιλιάρισμα.

Μία ημέρα αργότερα στο ίδιο σχεδόν σημείο, αλλά από την απέναντι πλευρά του δρόμου άγνωστος τηλεφώνησε για τοποθέτηση βόμβας στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.

Και σε αυτήν την περίπτωση η αστυνομία έσπευσε να αποκλείσει το σημείο και να εκκενώσει το κτίριο, Σε αυτήν την περίπτωση η κατάσταση ήταν ακόμα πιο δραματική καθώς έπρεπε να μετακινηθούν εκτός από γιατρούς και προσωπικό και οι ασθενείς. Τελικά και αυτή τη φορά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.

Λίγο μετά την έκρηξη στο «Mall» τηλεφώνησαν για βόμβα στο «Καραϊσκάκης»

Και ενώ όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε τις εξελίξεις μετά την έκρηξη στο «Mall», άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και ενημέρωσε πως έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο γήπεδο «Καραϊσκάκης», την ώρα που ο αγώνας Ολυμπιακού - ΠΑΣ Γιάννενα, βρισκόταν σε εξέλιξη.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 16:51 με τον άγνωστο να υποστηρίζει πως η βόμβα θα εκραγεί μέσα στην επόμενη μισή ώρα. Στη συνέχεια όμως άγνωστοι τηλεφώνησαν σε «Ελευθεροτυπία» και «Real fm» και έδωσαν περιθώριο άλλα 50 λεπτά. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, ωστόσο δεν υπήρξε εκκένωση του γηπέδου, ούτε διακοπή του αγώνα, αφού και πάλι βόμβα δεν υπήρχε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ