2013-01-25 11:58:25
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα : Χωρίς ευρώ η περιφέρεια βλέπει τις γέφυρες να πέφτουν – Παραμένει κομμένη στα τρία η Αχαΐα
Ανοχύρωτη απέναντι στα στοιχεία της φύσης είναι πλέον και με τη βούλα η Αχαΐα όπως προκύπτει από την επίσημη θέση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος η οποία δηλώνει αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει  μετά την πλήρη καταστροφή της γέφυρας στην Κλειτορία το κόψιμο του δρόμου στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου και την  μπαζωμένη όπως – όπως γέφυρα στον Αλισσό.

Την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν για ένα ακόμα εικοσιτετράωρο την περιοχή, η περιφέρεια Δυτικής ¨Ελλάδος – όπως δήλωσε στους patrastimes. ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος – δεν έχει στα ταμεία της ούτε μισό ευρώ από ΚΑΠ προκειμένου να τα διαθέσει για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Αποτέλεσμα την ανύπαρκτης χρηματοδότησης από την πολιτεία, είναι  η ολοσχερής καταστροφή της γέφυρας την Κλειτορία , που οδήγησε σε αποκλεισμό των κατοίκων και την διακοπή ακόμα και παραγωγικών δραστηριοτήτων , παρόλο που το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα για την δημοπράτηση των απαιτούμενων εργασιών.


Αποκορύφωμα της «πτώχευσης» στην οποία έχει οδηγηθεί ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας στη Δυτική Ελλάδα και της ακύρωσης του ρόλου της, αποτελεί το γεγονός, πως περιμένουν από έναν αντισυνταγματάρχη και ένα  λοχαγό του μηχανικού το πόρισμα προκειμένου να ξεκινήσει εν έτει 2013 η διαδικασία κατασκευής γέφυρας τύπου Μπέλεϊ!!!

Σε πολιτικό επίπεδο αυτή εξέλιξη σε συνδυασμό με την απουσία πόρων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων που έχουν οδηγήσει σε κόψιμο στα δύο της παλαιάς Εθνικής  οδού Πατρών – Κορίνθου σον πλάτανο του Αιγίου και την ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την στατική επάρκεια της γέφυρας  του Αλισσού , σηματοδοτεί την ακύρωση – κατάργηση του ρόλου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
patrastimes
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ