2013-01-25 11:55:39
Φωτογραφία για Ο αδιέξοδος αυτεγκλωβισμός της κυβέρνησης...!!!
         Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

                     

Οι αλκυονίδες ημέρες του 2013 δεν προμηνύονται και τόσο πολιτικά ρομαντικές για τη συγκυβέρνηση. Αντίθετα, το πρώτο τρίμηνο του έτους, κατά γενική ομολογία, θα καθορίσει εν πολλοίς την πολιτική πορεία κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης.

    

 Η γενικευμένη αναστάτωση στις συγκοινωνίες, η αναμενόμενη ανάφλεξη στους αγροτικούς κάμπους μέσα σε ένα κλίμα πάνδημης φτώχειας, ανέχειας, ανασφάλειας σε συνδυασμό με μια πανθομολογούμενη ανεπάρκεια των διοικητικών θεσμών και με καταιγιστικούς ρυθμούς αναδεικνυόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες κορυφαίων πολιτικών για τη σημερινή κατάντια της χώρας εύλογα προϊδεάζουν για ραγδαίες, αν όχι και θυελλώδεις εξελίξεις.

       

Η κυβέρνηση, από τη δική της πλευρά, - κατά παράδοξο τρόπο -, συνεχίζει να αυτεγκλωβίζεται σε μια από την ίδια και τεχνηέντως καλλιεργούμενη αισιοδοξία, η οποία ουδόλως ανταποκρίνεται στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα
. Ακόμα και οι εμπνευστές του εφαρμοζόμενου μνημονίου δημοσίως παραδέχονται τις εσφαλμένες προβλέψεις του και τις αδιέξοδες για την ελληνική κοινωνία συνέπειές του. Μόνον οι γερμανοί, προς χάριν μιας επιδιωκόμενης νίκης στις επερχόμενες εκλογές, απλά παραβλέπουν τα κοινώς κι ευκόλως παραδεκτά κι αναβάλλουν για μετά τον επόμενο Σεπτέμβριο την όποια διορθωτική πολιτική κίνησή τους.

     

 Τα οικονομικά μεγέθη είναι ψυχρά και αναδεικνύουν την ωμή αλήθεια στο πεδίο της οικονομίας. Η Ελλάδα, εντάχθηκε στο επαχθές μνημόνιο το 2010 γιατί η παραγωγή της, τότε, δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το χρέος της. Τώρα, τρία χρόνια μετά, το χρέος αυξάνει και οι παραγωγικές της δομές είναι πλήρως αποσαθρωμένες. Κατ επέκταση κι αναλογία, η ακολουθούμενη πολιτική είναι πασιφανώς και πασιδήλως αναποτελεσματική.

        

 Η ως άνω οικονομική πραγματικότητα νομοτελειακά δεν μπορεί να μην οδηγήσει σε πολιτικές αναταράξεις. Ήδη, οι πρώτες ρωγμές στην τριμερή συγκυβέρνηση άρχισαν να αναφύονται με αφορμή την ύπαρξη ή μη συλλογικής σύμβασης εργασίας στον τομέα των συγκοινωνιών. Κατά πολιτικά τραγικό τρόπο άλλα υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία κι άλλα ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, στο πραγματικά προκλητικό για κοινοβουλευτική δημοκρατία μοντάζ σε δηλώσεις βουλευτή της αντιπολίτευσης, η Συγγρού έμμεινε πλήρως πολιτικά απομονωμένη ενώ η Ιπποκράτους κι η Αγίου Κωνσταντίνου ταυτίστηκαν πλήρως με την Κουμουνδούρου.

      

 Κι όλα τούτα συμβαίνουν σε περίοδο κατά την οποία ο μέχρι πρότινος πολιτικά ατίθασος και κυβερνητικά επικίνδυνος ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ολοένα και περισσότερους ακροατές και συμμάχους σε ευρωπαϊκά και υπέρ ατλαντικά forum, η δε πολιτική του πρόταση κρίνεται ως η μόνη τεχνοκρατικά αποτελεσματική και, τούτο, πέραν από την όποια ιδεολογική προσέγγισή της. Παράλληλα, για έναν έμπειρο παρατηρητή, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το λίαν διακριτό πολιτικό φλερτ, έστω και απλά πλατωνικό μέχρι τώρα, των δύο εταίρων της κυβέρνησης προς τον νέο και αδιαμφισβήτητο πλέον πόλο της κεντροαριστεράς.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ