2013-01-25 11:01:16
Φωτογραφία για Έξαλλοι οι αστυνομικοί μετά την σύλληψη των συναδέλφων τους για την καταδίωξη με τον τραυματισμό 2 νεαρών
Το μήνυμα είναι από αστυνομικό..αναγνώστη του eglimatikotita.

Ερώτηση προς δημοσιογράφους και λοιπούς..που έσπευσαν να τους καταδικάσουν από μια αμφιλεγόμενη μαρτυρία.(ότι κλώτσησαν οι αστυνομικοί το μηχανάκι εν μέσω καταδίωξης)..δήλωσε μια κυρία που μέλος της οικογένεια της απασχόλησε τις αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών και τώρα βρίσκετε στη φυλακή.Όμως το παρελθόν του μέλους της οικογένειας της μάρτυρος δεν σημαίνει ότι η ίδια είναι αναξιόπιστη.

Η μαρτυρία της είναι γενικώς αμφιλεγόμενη γιατί πρώτον είναι απίθανο να γίνει τέτοια κίνηση (κλωτσια με δύναμη εν κινήση)  όταν είσαι σε μοτοσυκλέτα χωρίς να συμπαρασύρει από την αντίθετη πλευρά κι αυτόν που το κάνει  και δεύτερον ότι... την ίδια στιγμή υπάρχει και δεύτερη μαρτυρία μιας άλλης κυρίας που μιλάει ξεκάθαρα για ατύχημα των παιδιών στην προσπάθεια τους να διαφύγουν του ελέγχου.

Πρώτα έπεσαν οι νεαροί και μετά έφτασαν οι αστυνομικοί που ήταν πίσω τους στη διάρκεια της καταδίωξης λέει η δεύτερη μαρτυρία.


Ρωτάνε λοιπόν οι αστυνομικοί..συνάδελφοι των κατηγορουμένων.

Τι θέλετε? Οι αστυνομικοί έλεγχοι να είναι προαιρετικοί..?

Οποίος θέλει να σταματάει και οποίος θέλει να φεύγει..?

Μας είναι πολύ εύκολο.

Αποφασίστε όμως τι ακριβώς θέλετε και πείτε το.

Οι οδηγίες μας είναι οι εξής.όποιοι δεν σταματάνε σε έλεγχο της αστυνομίας (και μάλιστα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας) είναι ύποπτος για άπειρα αδικήματα...μέχρι να συλληφθεί και να μάθουμε τους λόγους που δεν σταμάτησε στον έλεγχο.

Ειδικά δε αυτή τη χρονική στιγμή που υπάρχει πρωτοφανής έξαρση τρομοκρατικών ενεργειών και είμαστε σε επαγρύπνηση.

Αστυνομικός Αναγνώστης..

Σχόλιο..

Στο θέμα που επιθυμούμε να σχολιάσουμε όμως, αποτέλεσμα ήταν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ να συλληφθούν, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών!

Δηλαδή για να καταλάβουμε: Σε τι παρανόμησαν ώστε να συλληφθούν;

Δεν ήταν υποχρέωσή τους να καταδιώξουν τα άτυχα νεαρά παιδιά που βλακωδώς δεν σταμάτησαν στο σήμα της αστυνομίας για τον οποιονδήποτε λόγο; Ο λόγος θα μπορούσε να είναι από το απλούστερο ότι δεν διέθεταν άδεια οδήγησης, μέχρι ότι είχαν πάνω τους ναρκωτικά και δεν ξέρουμε τι άλλο.

 Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τονίζουμε, ότι η κουβέντα είναι θεωρητική. Δεν προσάπτουμε κάτι στους νεαρούς. Οι αστυνομικοί θα έπρεπε φυσιολογικά να συλληφθούν εάν απλά οι νεαροί δεν είχαν δίπλωμα και αργότερα προκαλούσαν δυστύχημα, βλάπτοντας τον εαυτό τους και ενδεχομένως άλλους συμπολίτες τους!

Και αυτό διότι δεν θα είχαν κάνει τη δουλειά που τους έχει αναθέσει η κοινωνία, να προστατεύσει τους πολίτες, μεταξύ αυτών και τα δύο άτυχα παιδιά! Άδικο έχουμε;

 Ποιο μήνυμα περνάει η σύλληψή τους; Μήπως μην κάνετε τη δουλειά σας διότι θα μπλέξετε; Αν ναι, για ποιον λόγο να τους πληρώνουμε εάν περάσει το μήνυμα σε οποιονδήποτε παρανομεί, ασχέτως της βαρύτητας του αδικήματος, ότι εάν επιχειρήσει να διαφύγει οι πιθανότητες να τη γλιτώσει είναι αυξημένες διότι αν του συμβεί κάτι οι αστυνομικοί που τον κυνηγούν θα μπλέξουν άσχημα; Μήπως αυτό είναι που οδηγεί σε καταστάσεις… Τέξας (τα παλιά χρόνια φυσικά…) και όχι στην εμπέδωση του σεβασμού απέναντι στον νόμο και σε αυτούς που έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον, το λειτούργημα στην κυριολεξία, να τον επιβάλλουν;

 Ας μας το εξηγήσει κάποιος διότι αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική. Εκτός κι αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην αποτροπή διαφόρων αδικημάτων αφού έχει διαμορφωθεί η εντύπωση ότι… «φυτρώνουν ξαφνικά εκεί που δεν τους σπέρνουν», εκτόξευσαν λάδια και ολίσθησε πάνω τους το δίκυκλο… Διότι θα τρελαθούμε εντελώς σε αυτή τη χώρα. Ποιος θα τους προστατεύσει εάν όλα τα έκαναν όπως προβλεπόταν; Δεν φθάνει που πληρώνουν ήδη βαρύ φόρο αίματος, ενώ συχνά οι εγκληματίες δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ εναντίον τους; Κάτι δεν γίνεται σωστά εδώ πέρα. Δε νομίζετε;
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ