2013-01-25 10:24:03
Φωτογραφία για Η απεργία του Μετρό δίνει στήριγμα στην κυβέρνηση! Συγχαρητήρια κύριοι!
του Στρατή Μαζίδη

Tόσες μέρες που η πρωτεύουσα στερείται των υπηρεσιών του Μετρό. Μολονότι δεν έχει καμία σχέση σε έκταση και δίκτυο με τα αντίστοιχα του εξωτερικού εντούτοις τα κατεβασμένα του ρολά προκαλούν έμφραγμα στην Αθήνα.

Πλέον η υπομονή του κόσμου εξαντλείται όπως συμβαίνει συνήθως με όλες τις απεργίες οι οποίες τραβούν σε μάκρος δημιουργώντας ζητήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Ας θυμηθούμε τις απεργίες των βυτιοφόρων με τις ατελείωτες ουρές στα βενζινάδικα ή των τελωνειακών ή των υπαλλήλων των αρχαιολογικών χώρων.

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως η απεργία είναι ένα όπλο μιας χρήσης και αβέβαιης αποτελεσματικότητας. Από ένα σημείο και μετά όχι μόνο δε σε βοηθά αλλά αποτελεί δεκανίκι αυτού που πολεμάς.

Την ώρα που οι μισθοί μειώνονται, κόσμος απολύεται, άνθρωποι έχουν πληρώσει κάρτες αλλά ξοδεύουν το μισθό τους σε ταξί και βενζίνες, οι νεόκοποι συνδικαλιστές του Μετρό που πριν δέκα χρόνια όντας άνεργοι παρακαλούσαν να διοριστούν σε αυτό, ακολουθούν σκληρή γραμμή.


Βλέποντας τριγύρω τα σχόλια σε διάφορα blogs η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εναντίον των εργαζομένων του Μετρό ενώ τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα ως προς το ότι οι υπάλληλοι απεργούν και πληρώνονται γιατί λαμβάνουν ρεπό ή άδεια ασθενείας έρχεται να εκνευρίσει ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη.

Αλήθεια, πόσοι δεν εύχονται να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επιστράτευση;

Με λίγα λόγια οι εργατοπατέρες του Μετρό όπως και κάθε ευαίσθητης συντεχνείας στρέφουν την κοινωνία εναντίον τους.

Είχε μια σκασίλα ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι αν δεν έχει μετρό. Απεναντίας χαίρονται όσο τίποτε με τον αποπροσανατολισμό τόσο της οργής όσο και της προσοχής της κοινής γνώμης.

Θα τους έτσουζε όμως πάρα πολύ αν εγκαθίσταντο μόνιμα έξω από το σπίτι τους μερικές χιλιάδες κόσμου φωνάζοντας συνεχώς “κλέφτες κλέφτες κλέφτες”.

Μήπως τελικά γίνονται επίτηδες κάποια πράγματα; Πόσο πιο εύκολα θα περάσουν τώρα οι αλλαγές στο κακά τα ψέμματα ζημιογόνο μετρό;
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ