2013-01-25 08:08:35
Φωτογραφία για Ψάχνοντας την ευκαιρία...
Ως μεταγραφή-επένδυση μπορεί να χαρακτηριστεί η απόκτηση του Κώστα Κοτσαρίδη από τον ΑΡΗ. Ενός παίκτη που μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμη τα 21, ετοιμάζεται όμως για την τρίτη του ομάδα και δεύτερη σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το AllAboutARIS παρουσιάζει το προφίλ του νεαρού μέσου, που στον ΑΡΗ θα ψάξει αυτό που δεν βρήκε σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και να καθιερωθεί Σαλονικός από κούνια

Στην βάση του μπορεί να ειπωθεί πως επιστρέφει ο Κώστας Κοτσαρίδης με τον ερχομό του στον ΑΡΗ. Ο 21χρονος μέσος είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, έχοντας γεννηθεί στην Πολίχνη, στις 12 Ιουνίου του 1992.

Ο Ολυμπιακός, η ποδοσφαιρική γαλούχηση και το περιβραχιόνιο

Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου αγωνίστηκε για πέντε χρόνια, Έφτασε μέχρι και την Κ-20 των “ερυθρόλευκων”, με την οποία είχε 120 συμμετοχές, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.


Η πρώτη του εμπειρία με την πρώτη ομάδα ήταν το καλοκαίρι του 2009, όταν ο τότε τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Ερνέστο Βαλβέρδε, τον πήρε μαζί του στην προετοιμασία. Παρόλα αυτά, καθ` όλη τη διάρκεια της σεζόν συμπεριλήφθηκε μόλις μια φορά στην αποστολή από τον Ισπανό τεχνικό, στην ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η δυσαρέσκεια που έγινε αποχώρηση

Το καλοκαίρι του 2012 έμελλε να να γραφτεί η τελευταία σελίδα της παρουσίας του Κοτσαρίδη στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός μέσος δυσαρεστήθηκε από το γεγονός ότι δεν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα όπως είχε ζητήσει. Οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν κάποια κίνηση και έτσι ο παίκτης κατέληξε στην ΑΕΚ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Γεμάτος με όνειρα και φιλοδοξίες για ένα νέο ξεκίνημα πήγε στην ΑΕΚ ο Κοτσαρίδης, με το ξεκίνημα του πάντως να μην τον δικαιώνει. Με εξαίρεση τον παρουσία του στον πάγκο, στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, όσο ο Βαγγέλης Βλάχος ήταν στον πάγκο της Ένωσης δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε. Κάτι που δικαιολόγησε και ο ίδιος ο Κοτσαρίδης, παραδεχόμενος πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση εκείνο το διάστημα

Ο Λίνεν τον πίστεψε...

Αφού πέρασε ένας μήνας αφότου ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ, ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε να εμπιστευτεί τον 21χρονο μέσο, αρχικά ως αλλαγή στην εντός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό, και στη συνέχεια ως βασικό στο 2-1 επί του ΠΑΣ.

... και ο Λίνεν τον... “έκαψε”

Κομβική -λανθασμένα- αποδείχτηκε η απόδοση του στην εκτός έδρας ήττα της ΑΕΚ από τον Πανθρακικό με 1-0. Ο Γερμανός τεχνικός τον χρησιμοποίησε στο αριστερό άκρο της άμυνας, μια θέση που δεν την ξέρει και λόγω του νεαρού της ηλικίας του ήταν φυσικό να μην μπορέσει να καλύψει το κενό του Λαγού.

Η “μαύρη” λίστα και η αποχώρηση

Προς έκπληξη του, συμπεριλήφθηκε στη “μαύρη” λίστα του Έβαλντ Λίνεν όσον αφορά τους υπό αποχώρηση παίκτες. Έτσι την Πέμπτη (24/01) αποτέλεσε και τυπικά παρελθόν από την ΑΕΚ,  δηλώνοντας πως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, χωρίς όμως να καταλάβει γιατί δεν υπολογιζόταν το τελευταίο διάστημα...

Συνολικά με την Ένωση μέτρησε πέντε συμμετοχές, με τελευταία αυτή στο 1-1 με τον Ατρόμητο, στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε του πρώτου γύρου, όπου μπήκε ως αλλαγή στο 42`.

Μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων

Το ταλέντο του και η μόνιμη παρουσία του στην Κ-20 του Ολυμπιακού δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, όντας συχνά στις επιλογές τους. Έχει έξι συμμετοχές με την U-17 και δεκαεπτά με την U-19, με την τελευταία να είναι στις 26/07/11 κόντρα στην Τσετσενία.

Και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες...

- Εχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Βενιαμίν, που στα 14 του χρόνια αγωνίζεται στην τοπική ομάδα ΕΑΚ

-Είναι πολύ θρήσκος και έχει σε υψηλή θέση τον θεσμό της οικογένειας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο αριστερό του χέρι έχει δύο τατουάζ. Το ένα γράφει Family comes first (σ.σ. Η οικογένεια έρχεται πρώτη), ενώ στο δεύτερο έχει καταγράψει τα αρχικά της οικογένειάς του, ΧΓΚΒ, Χρήστος, Γεωργία, Κώστας και  Βενιαμίν

-Είναι φανατικός υποστηρικτής της Ρόμα και το ποδοσφαιρικό του πρότυπο είναι ο Ντανιέλε  Ντε Ρόσι.

allaboutaris.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ταινίες για... δίαιτα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ταινίες για... δίαιτα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ