2013-01-25 01:46:03
Φωτογραφία για Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση της Σλοβενίας
Η Σλοβενία δεν έχει την «πολυτέλεια» να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάνεζ Γιάνσα, μετά την... απόφαση του κόμματος Λίστα Πολιτών (DL) να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του πρωθυπουργού, που φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, να παραιτηθεί.

«Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι βέβαιο πως θα φέρουν κάποια μεγάλη αλλαγή ή περισσότερη σταθερότητα», υπογράμμισε ο κ. Γιάνσα.

Σημείωσε δε, πως ο ίδιος «βλέπει» δύο προοπτικές σε σχέση με τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Η πρώτη είναι η επίτευξη πολιτικής συναίνεσης σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα προκειμένου να μην υπάρξει μελλοντική πολιτική αστάθεια. Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε ο κ. Γιάνσα, τα κόμματα θα πρέπει να καταλήξουν σε μίας κάποιας μορφής συμφωνία προκειμένου να προωθήσουν την ανάπτυξη βασικών έργων για τη χώρα και κατόπιν τούτου να διοργανωθούν εκλογές.

Η δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με τον Σλοβένο πρωθυπουργό, είναι μία «εποικοδομητική ψήφος μη εμπιστοσύνης». Κάτι τέτοιο, σημείωσε ο κ. Γιάνσα, ίσως δεν θα απέτρεπε κυβερνητικές κρίσεις μακροπρόθεσμα, αλλά θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την τωρινή κατάσταση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ