2013-01-25 01:34:03
Φωτογραφία για Ο Cameron μου έκλεψε το σενάριο του Avatar
Αμερικανός δικαστής κάλεσε τον Καναδό σκηνοθέτη James Cameron να καταθέσει σε δικηγόρους το προσχέδιο του... σεναρίου της ταινίας "Avatar", ύστερα από τον ισχυρισμό κάποιου ότι εκείνος έγραψε το σενάριο στο οποίο βασίστηκε η τρισδιάστατη ταινία.

Ο Eric Ryder διεκδικεί αποζημίωση από τον Cameron και την εταιρεία παραγωγής του Lightstorm Entertainment, ισχυριζόμενος ότι η ταινία του 2009, που ήταν υποψήφια για 9 Όσκαρ, βασίστηκε σε μία ιστορία που έγραψε ο ίδιος με τίτλο "K.R.Z. 2068".

Ο Ryder κατέθεσε αγωγή τον Δεκέμβριο του 2011, καταγγέλλοντας ότι χρειάστηκε δύο χρόνια για να τελειοποιήσει την ιστορία του.

Την Τετάρτη, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Alan Rosenfield, ζήτησε από τους δικηγόρους του Cameron να καταθέσουν τα προσχέδια του σεναρίου.

Ωστόσο, απέρριψε αίτημα των δικηγόρων του Ryder να τους δοθεί πρόσβαση στα προσωπικά ημερολόγια τόσο του Cameron όσο και του επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής του σκηνοθέτη.

Πάντως, ο δικηγόρος του Ryder, K. Andrew Kent, δήλωσε ότι η νομική του ομάδα θα αποκτήσει πρόσβαση σε δισκέτες από υπολογιστές που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ