2013-01-25 00:00:51
Φωτογραφία για «Ίσως επιστρέψω κάποια στιγμή»
Ορθάνοικτο το ενδεχόμενο επιστροφής του στον αγαπημένο του Ολυμπιακό στο μέλλον άφησε ο τεχνικός της Βαλένθια - πλέον- Ερνέστο Βαλβερδε, με αφορμή την προπονητολογία που έχει προκύψει

Το έντονο συναισθηματικό του «δέσιμο» με τον Ολυμπιακό φανέρωσε για ακόμη μια φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε! Ο Βάσκος τεχνικός της Βαλένθια, ο οποίος στις δύο «σπαστές» του θητείες στον πάγκο του Θρύλου πανηγύρισε συνολικά την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων και δύο Κυπέλλων άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο επιστροφής του στους νταμπλούχους Ελλάδας στο μέλλον, ενώ αναφέρθηκε σ' όλες τις μεγάλες στιγμές που έχησε στην χώρα μας.

Αποσπάσματα των όσων είπε στο sport24.gr:

Ας περάσουμε τώρα στην Ελλάδα και την πρώτη χρονιά σας στον Ολυμπιακό. Από εκείνη τη σεζόν ποιο ματς θυμάστε περισσότερο;

«Φυσικά τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Στο κινητό μου υπάρχει ακόμα η φωτογραφία με το τελικό σκορ των πέναλτι από το μάτριξ του ΟΑΚΑ. Είναι από τις πιο αγαπημένες μου! Σε όποιον δεν το πιστεύει, του τη δείχνω. Όταν εξηγώ στον κόσμο τί συνέβη σε εκείνον τον τελικό, δεν με πιστεύουν. Οπότε κι εγώ τους δείχνω τη φωτογραφία με τον τελικό αριθμό των πέναλτι».


Στη διάρκεια της διαδικασίας των πέναλτι πώς νιώθατε;

«Η αλήθεια είναι ότι από ένα σημείο και μετά, είχα χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Στην αρχή είσαι νευρικός, περιμένεις να δεις αν θα κερδίσεις. Ο Τζόλε έχασε το πέμπτο – αν θυμάμαι καλά – το οποίο θα μας έδινε τη νίκη, αλλά έφτασε κάποια στιγμή που σκεφτόμουν «ας αστοχήσει επιτέλους κάποιος, να πάμε σπίτια μας», γιατί εκείνη η αγωνία ήταν πλέον φοβερή! Πέρα από αυτό όμως, το παιχνίδι ήταν και δύσκολο και εκπληκτικό. Πολύ κλειστό μετά το 2-0, μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε, μας έβαλαν γκολ στο τέλος και εκεί σκέφτηκα ότι θα χάναμε, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε ξανά, σκοράραμε στην παράταση και πίστεψα ότι αυτό θα ήταν το τελικό σκορ, ισοφάρισαν και πάλι… Ένα παιχνίδι εκτός ελέγχου! Σίγουρα ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια της καριέρας μου».

Τι σας λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

«Πολλά πράγματα. Οι φίλοι, ο σύλλογος, το «Καραϊσκάκης», οι ελληνικές θάλασσες, το πολύ καλό κλίμα που είχαμε στον εργασιακό χώρο του Ρέντη. Πολλά πράγματα».

Σειρά έχει η αιώνια ερώτηση! Θα επιστρέφατε στην Ελλάδα;

«Εγώ στην Ελλάδα θα επιστρέψω σίγουρα. Θα έρθω για να δω τους φίλους μου. Δεν ξέρω αν θα το κάνω ως προπονητής. Επιμένεις να σου πω…! Ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Ίσως επιστρέψω κάποια στιγμή. Θα δείξει. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μην ξεχνάς ότι γινόμαστε πιο μεγάλοι και μετά από κάποια χρόνια δεν θα είμαι πια τόσο νέος όσο όταν ήρθα στον Ολυμπιακό και οι ομάδες μπορεί να μη δείχνουν πλέον τόσο ενδιαφέρον για μένα. Αυτό πάντως που έζησα στην Ελλάδα, ήταν κάτι υπέροχο. Όταν πρωτοήρθα εκεί, σκεφτόμουν «για να δω πώς θα τα βγάλω πέρα με τους Έλληνες», δεν ήξερα τι θα συναντήσω, και τώρα μπορώ να πω ότι πέρασα καταπληκτικά, ότι ήταν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου».

Πώς βλέπετε τα παιχνίδια της Λεβάντε με τον Ολυμπιακό;

«Βλέπω πρόβλημα, γιατί γνωρίζω πλέον τους Έλληνες και τις αντιδράσεις τους. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αξιολογήσει σωστά τη Λεβάντε, γιατί πρόκειται για έναν δύσκολο αντίπαλο. Μόλις βγήκε το ζευγάρι από την κλήρωση, σκέφτηκα «προσοχή»! Επαναλαμβάνω, πρέπει να γίνει σωστή αξιολόγηση της Λεβάντε, η οποία δεν είναι καθόλου εύκολη. Πρόκειται για μια ομάδα που κάνει το παιχνίδι της, παίζει πολύ καλά – και το τονίζω αυτό – στην άμυνα. Τρέχουν , καλύπτουν, αλληλοβοηθούνται όλοι. Είναι πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις. Και αν σκοράρουν, γυρίζουν πίσω και είναι πολύ δύσκολο να τους διασπάσεις.

Η Λεβάντε δεν είναι ομάδα που θα επιδιώξει να παίξει επιθετικά, να πάρει την πρωτοβουλία. Θα παίξει πίσω, τόσο στο γήπεδό της, όσο και στο «Καραϊσκακης». Το βασικό πρόβλημα που θα έχει ο Ολυμπιακός, θα είναι – τρέμω στη σκέψη – να σκεφτεί τα παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Όχι, πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μόνο τη Λεβάντε. Γιατί μπορεί να τους κάνει τη ζημιά τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα. Τους βλέπω πώς παίζουν εδώ, στο πρωτάθλημα και αν τους υποτιμήσεις, θα σε αποκλείσουν. Τόσο απλά».

Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού που σας λατρεύουν κυριολεκτικά; Και να μου πείτε πως εξηγείτε το γεγονός ότι απολαμβάνετε της εκτίμησης όλων γενικά των Ελλήνων φιλάθλων;

«Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ μπορώ να το εξηγήσω. Προσπαθώ να το μεταφέρω σε φίλους και γνωστούς εδώ στην Ισπανία που δεν έχουν έρθει στην Ελλαδα και δεν ξέρω τι να τους πω. Δεν το ξέρω, φαντάζομαι ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι είχαμε καλά αποτελέσματα, στο ότι το κλίμα μέσα στην ομάδα ήταν πάντοτε καλό, στο ότι παίξαμε καλή μπάλα, στο ότι από την αρχή μέχρι το τέλος μείναμε συνεπείς σε μια συγκεκριμένη γραμμή και φιλοσοφία. Αυτό που μπορώ να τους πω, είναι ότι και εμένα μου λείπουν πολύ, όλο αυτό που έζησα στον Ολυμπιακό δεν το είχα ζήσει πριν και θεωρώ πολύ δύσκολο να το ξαναζήσω στο μέλλον κάπου αλλού. Αυτό που έζησα στην Ελλάδα ξεπέρασε κατά πολύ όλες μου τις προσδοκίες. Και το λέω ειλικρινά, θα είναι πολύ δύσκολο να συναντήσω κάτι ανάλογο...»
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όταν ο ΠΑΟΚ σκοράρει...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όταν ο ΠΑΟΚ σκοράρει...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ