2013-01-24 10:25:29
Φωτογραφία για Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, δημοφιλέστερος ο Κουβέλης
Πρόσκαιρα ήταν τα δημοσκοπικά κέρδη που απεκόμισε το κυβερνών κόμμα τις προηγούμενες εβδομάδες,  με τη στρατηγική έντασης, την όξυνση του πολιτικού κλίματος, τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα κτίρια των καταλήψεων και τα τρομοκρατικά χτυπήματα που ακολούθησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχει χάσει έδαφος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ανακάμπτει και παίρνει πάλι την πρώτη θέση, όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σταθερά στην τρίτη η Χρυσή Αυγή. 

Οι αναποφάσιστοι είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς τα δύο κόμμτα της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. ε

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 21,5%

ΝΔ 20%

ΠΑΣΟΚ 6,5%

ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%

ΔΗΜΑΡ 4%

ΚΚΕ 5%


Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα (από 19% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες (είχε 23,5%). Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερή στο 12%. Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση κατέχουν οι αναποφάσιστοι με 9% και βρίσκονται στην τέταρτη θέση.

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει 24%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προτελευταίος με 22% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ