2013-01-24 09:56:06
Φωτογραφία για «Ποιος φοβάται την Αριστερά στην Ελλάδα;»
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον αναπληρωτή γενική διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία και άλλων στελεχών του Ταμείου.

Η συνάντηση, που γίνεται στον απόηχο της έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το ΔΝΤ δεν δίστασε να παρέμβει στην εγχώρια πολιτική σκηνή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο καθυστερήσεις στην εφαρμογή τού προγράμματος αλλά και πολιτική κρίση, πυροδοτώντας χρεοκοπία και/ή έξοδο από το ευρώ», αναφέρεται στην έκθεση.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών» σχολίασε ο Ευκλ.Τσακαλώτος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.


Μιλώντας στο πολυπληθές ακροατήριο του Brookings Institution στην Ουάσινγκτον ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε δύο ερωτήματα: «Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί;». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τη δική του «εναλλακτική οπτική» για την κατάσταση στη χώρα μας και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια εκτενή συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα στη συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Έρικ Ρούμπιν, τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Με ένα μήνυμα που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την αμερικανική διπλωματία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη «συνέχεια και τη συνέπεια» στην εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν «σημεία συμφωνίας και διαφωνίας», με ταύτιση απόψεων και «κοινή διαπίστωση» ότι το πρόγραμμα λιτότητας δεν οδηγεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, η Ελλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και ότι η Γερμανία επιμένει σε επικίνδυνες πολιτικές. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ