2012-03-28 02:07:03
Φωτογραφία για ΝΔ: Αποκαλύπτεται μία σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου
Για ανειλικρίνεια, ασυνέπεια και αντιφάσεις κατηγορεί τον Ευ.Βενιζέλο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης αναφορικά με συνθήματα του... προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών.

«Είναι απόλυτα κατανοητό ο αρχηγός ενός κόμματος που καταρρέει να διακατέχεται από ηττοπάθεια. Τα όσα λέει, όμως, για την επιδίωξη αυτοδυναμίας: Αποκαλύπτουν μια σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου, γεμάτη ανειλικρίνεια, ασυνέπεια και αντιφάσεις. Διαψεύδουν τον ισχυρισμό του ότι θα λέει την αλήθεια» υπογραμμίζει ο Γιάννης Μιχελάκης και σημειώνει ότι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήμερα λέει τα αντίθετα από όσα έλεγε για την αυτοδυναμία.

Ως παράδειγμα ο εκπρόσωπος της ΝΔ παραθέτει δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου που δείχνουν, σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, τη σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου:

•“Οι «μεγάλοι συνασπισμοί» αλλοιώνουν θεμελιώδεις παραδοχές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”. (Ελευθεροτυπία, 27/05/2007).


• “Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών”. (Έθνος, 02/07/2007).

• “Ο πολίτης, την επομένη ημέρα θέλει να έχει μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ευθύνες και όχι μια αόριστη κατάσταση διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων και ανταλλαγών κομματικών θέσεων και πυρών” (Ράδιο Θεσσαλονίκη, 05/09/2009).

• “Την επομένη των εκλογών οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα και διαβουλεύσεις, αλλά μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες και να δώσει ρυθμό στη χώρα” (Έθνος, 06/09/2009)».

• “Μία συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων αλλοιώνει τα δεδομένα ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης”. (Νίκη, 30/09/2009).

• “Η αυτοδυναμία είναι η εγγύηση της σταθερότητας και της προγραμματικής σαφήνειας” (Τα Νέα, 01/10/2009). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ