2013-01-24 09:00:16
Φωτογραφία για Εν αναμονή των κινήσεων της κυβέρνησης - Συνεχίζεται για όγδοη ημέρα το «μπλακ άουτ»
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την άρση του αδιεξόδου σχετικά με τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξέφρασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, διαμηνύοντας ότι «κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο»... Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Κεδίκογλου δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά σημείωσε ότι «περνάμε σαν χώρα μια πολύ δύσκολη φάση όπου δυστυχώς έχουμε αναγκαστεί να περικόψουμε ακόμη και τις συντάξεις του ΟΓΑ» και τόνισε ότι «όποιος θεωρεί ότι είναι υπεράνω μπαίνει από μόνος του αυτομάτως σε μια κατηγορία και θα κριθεί από την κοινωνία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε χθες τους απεργούς να επιστρέψουν μέχρι σήμερα στις εργασίες τους, διαφορετικά, όπως είπε, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, απέρριψε το ενδεχόμενο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο νόμος προβλέπει μια σειρά πράγματα, μεταξύ των οποίων οι απολύσεις αλλά και η επίταξη.


«Εχουμε καλέσει τους απεργούς και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Δεν υπάρχουν ούτε βεντέτες, ούτε επεμβάσεις, ούτε ΜΑΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Συνεχίζεται το «μπλακ άουτ»

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι παραμένουν ανυποχώρητοι και απαντούν ότι με απειλές, δεν λύνονται τα προβλήματα.

Οι συρμοί του μετρό παραμένουν και σήμερα, για όγδοη συνεχή ημέρα, ακινητοποιημένοι, ενώ ο ηλεκτρικός και το τραμ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Κανονικά κινούνται, ωστόσο, τα τρόλεϊ. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ