2013-01-24 08:53:28
Φωτογραφία για Ηλεία: Πληγή τα ανασφάλιστα και χωρίς πινακίδες αυτοκίνητα
Μια επικίνδυνη και ανοιχτή πληγή στους δρόμους της Ηλείας αποτελούν τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Οι υπηρεσίες Τροχαίας

στο νομό, έχουν εντείνει τους ελέγχους τους για τον εντοπισμό των παραβατών, που οδηγούνται σε αυτές τις πράξεις λόγω κρίσης. Γιατί από τη μια δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και από την άλλη τα τέλη κυκλοφορίας που για πολλούς παραμένουν υψηλά.

Τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν μόνο στην περιοχή του Πύργου και ακινητοποιήθηκαν περί τα τέσσερα οχήματα που κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν περιπτώσεις εντοπισμού και οχημάτων χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με το διοικητή της Τροχαίας Πύργου Γιώργο Κωστόπουλο, «το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ο συνδυασμός κυκλοφορίας ενός ανασφάλιστου οχήματος και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Είναι δημόσιος κίνδυνος αυτός ο οδηγός αν συμβεί κάτι, από την πλευρά αξίωσης αποζημίωσης σε ένα ατύχημα
. Πολλές φορές υπάρχει υπαιτιότητα αλλά αδυναμία κάλυψης, ενώ και οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι φειδωλές στις κινήσεις τους. Εντείνουμε τους ελέγχους και ήδη κρατούμε τέσσερα αυτοκίνητα από παραβάτες και εφαρμόζεται με αυστηρότητα τη νομοθεσία, η οποία είναι ποινική ως προς το θέμα της κυκλοφορίας χωρίς πινακίδες και διοικητική παράλληλα με τα πρόστιμα που βεβαιώνονται».

Τα πρόστιμα που βεβαιώνονται σε αυτές τις περιπτώσεις μαζί με την καταβολή των απλήρωτων τελών κυκλοφορίας, μπορεί κατά περίπτωση να ξεπεράσουν και τα χίλια ευρώ, σίγουρα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που θα έδινε κάποιος οδηγός για να είναι νομοταγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών ΙΧ που ενώ δήλωσαν πως απώλεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και προχώρησαν στη διαδικασία διαγραφής του οχήματός τους από τα κυκλοφορούνται, έχουν κρατήσει τις πινακίδες και κυκλοφορούν φαινομενικά νόμιμα. Όμως ο εντοπισμός αυτών των περιπτώσεων επισείει μεγαλύτερες ποινικές κυρώσεις.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ