2013-01-23 21:51:44
Φωτογραφία για Φoυντώνουν οι φήμες για την κατάργηση  της 15ης Ταξιαρχίας στην Καστοριά
Της Γιάννας Λούσιου

Με τις φημολογίες για την κατάργηση της 15ης Ταξιαρχίας να …φουντώνουν ολοένα και περισσότερο, δεδομένης της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και στον Στρατό, έντονη είναι η ανησυχία των τοπικών φορέων για τη φύλαξη των Ελληνοαλβανικών Συνόρων, αφού τόσο τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας που πληθαίνουν καθημερινά όσο και τα κρούσματα κλοπών που σημειώνονται στα ορεινά χωριά του Γράμμου, καταδεικνύουν μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, ελεύθερης πρόσβασης παράνομων Αλβανών, οι οποίοι μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα ''Την λαθροϋλοτόμηση στο Γράμμο και τις συνεχείς κλοπές που σημειώνονται σε όλους τους συνοριακούς οικισμούς'', κατέθεσε η βουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Αντωνίου, καταγγέλλοντας την εκτεταμένη λαθροϋλοτομία στον ορεινό όγκο του νομού, με τις όποιες επιπτώσεις υπάρχουν στο περιβάλλον.


''Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες, σειράς παράνομων ενεργειών, από Αλβανούς υπηκόους, που εισέρχονται στο Ελληνικό έδαφος, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, όπως είναι η εκτεταμένη λαθροϋλοτομία στο όρος Γράμμος, με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οι συνεχείς κλοπές στους συνοριακούς οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς'', ανέφερε στο κείμενο της Ερώτησής της η βουλευτής, ζητώντας όχι απλά τη διατήρηση του Στρατού στον μεθοριακό μας νομό, αλλά και την ενίσχυση των Στρατιωτικών Φυλακίων.

Αντίστοιχη προσπάθεια, έτσι ώστε να αντιληφθούν τα συναρμόδια Υπουργεία το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, καταβάλλει και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, καθιστώντας σαφές στην Πολιτεία πως δεν είναι δυνατόν να φυλαχθεί μία συνοριογραμμή 53 χιλιομέτρων με μόνο δύο στρατιωτικά φυλάκια, τα οποία μάλιστα λειτουργούν με πολύ μικρό αριθμό φαντάρων.

''Στην προσπάθειά μας να παραμείνει ως έχει η Ταξιαρχία, αλλά και να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή μας, κάνουμε συνεχή διαβήματα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι επιπτώσεις, ωστόσο, από την απουσία του στρατού είναι ολοφάνερες, αφού και μόνο η έκταση των 3.500 στρεμμάτων που έχει αποψιλωθεί, αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών και τα κρούσματα κλοπών είναι πολύ σημαντικά στοιχεία'', τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η αποφάσεις, ωστόσο, λαμβάνονται από την κεντρική εξουσία, η οποία θεωρεί μάλλον σημαντικότερη τη διατήρηση στρατοπέδων στην Αττική και την Πελοπόννησο.

http://www.sentra.com.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3417:fimes-katargisi-taksiarxias&catid=39:kastoria&Itemid=118 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα all time classic μακιγιάζ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα all time classic μακιγιάζ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ