2013-01-23 21:44:03
Φωτογραφία για Φθιώτιδα: Έπιασαν τους ληστές των βενζινάδικων-Έκλεβαν και τσάντες γυναικών
Η σπείρα ειδικεύονταν σε κλοπές και ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και δρούσε στην Φθιώτιδα.

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 39, 21 και 17 ετών και συνελήφθησαν στις 21 Ιανουαρίου στην Λάρισα από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα που έκαναν εξιχνίασαν 1 ληστεία και 3 κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Λαμία και Στυλίδα, 1 κλοπή σε επιχείρηση στο Λιανοκλάδι και μία αρπαγή τσάντας στην Λαμία.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών όταν προχθές το απόγευμα αυτοί πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Στυλίδα, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, πήραν 60 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας και άμεσα λεγιναν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε όμορους Νομούς.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. Λάρισας και στη συνέχεια παρελήφθησαν αρχικά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας και στην συνέχεια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.


Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες χτυπούσαν τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του 2012 έως και την 21-01-2013.

Χρησιμοποιούσαν κυρίως την μέθοδο της απασχόλησης, προκειμένου να αφαιρούν χρηματικά ποσά, ενώ δεν δίσταζαν να επιτίθενται σε γυναίκες που περπατούσαν στους δρόμους κλέβοντάς τους της τσάντες Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν:

• Μία ληστεία που διέπραξαν ο 39χρονος με τον 21χρονο την 14-01-2012 σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λαμία, από τον οποίο με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

• Τρεις κλοπές, με την μέθοδο της απασχόλησης, σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Λαμίας και στη Στυλίδα Φθιώτιδας, όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ.

• Μία αρπαγή τσάντας από 38χρονη ημεδαπή που βάδιζε σε περιοχή της Λαμίας, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

• Μία κλοπή από επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ