2013-01-23 20:05:02
Φωτογραφία για Απεργία των εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε
Χαιρετίζουμε την απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους.

Τα αιτήματα των απεργών του ΜΕΤΡΟ είναι και δικά μας αιτήματα.

Η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει επιπλέον μείωση του εισοδήματός μας που είχε ξεπεράσει το 35% ήδη την περασμένη χρονιά και οδηγεί τις ζωές μας και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση. Είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να υπερασπίζεται το εισόδημά του και να διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής γι' αυτόν και τα παιδιά του.

Είναι απαράδεκτο να επιβάλλεται δια νόμου, στις εταιρείες του λεγόμενου «ευρύτερου δημόσιου τομέα», μισθολόγιο γιατί αυτό καταργεί τις συλλογικές μας συμβάσεις. Ο αγώνας τον εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ είναι αγώνας υπεράσπισης του δικαιώματος του εργαζόμενου στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, δικαίωμα κατοχυρωμένο συνταγματικά που καταργείται με έμμεσο τρόπο τα τελευταία χρόνια και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.


Πάνω απ' όλα, όμως, συμπαραστεκόμαστε και υπερασπίζουμε τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ γιατί ανοίγουν σήμερα το δρόμο, μετά από μήνες «μουδιασμένης» αναμονής από πλευράς των εργαζομένων, της αντίστασης και του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας που ρημάζει από τις μνημονιακές πολιτικές.

Ήδη η Ομοσπονδία υπαλλήλων τεχνικών εταιρειών (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ κλπ) προχωρά σε 48ωρη απεργία για τις 24 και 25 Ιανουαρίου με τα ίδια αιτήματα.

Καλούμε τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να στηρίξουν, έστω και καθυστερημένα, τον αγώνα των εργαζομένων που βάλλεται από την Κυβέρνηση με κάθε τρόπο και συκοφαντείται από τα ΜΜΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους του σωματείου μας, αλλά και των άλλων σωματείων που δέχονται αυτή τη στιγμή επίθεση να συμβάλουν στον αγώνα και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Χολαργός 23/1/2013

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΚΤ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σωματείο Εργαζομένων στην Κτηματολόγιο ΑΕ

Διήμερη απεργία

24 και 25 Ιανουαρίου 2013

Συμμετέχουμε όλοι

Λέμε ΟΧΙ στη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας.

ΖΗΤΑΜΕ για το σύνολο του προσωπικού:

· Την κατάταξη σε εκπαιδευτικές κατηγορίες και σε βαθμούς βάσει του κατεχόμενου τυπικού προσόντος (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά).

· Την αναγνώριση πάσης φύσεως προϋπηρεσίας, εφαρμόζοντας τον Κανονισμό Εργασίας

· Την ίση μεταχείριση των εργαζομένων

Συγκέντρωση στην είσοδο της Κτηματολόγιο ΑΕ (Μεσογείων 288), Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 στις 9.00 πμ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΚΤ.

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Μάρκος Μπουγιουκλάκης

Δημήτριος Σιλιόγκας Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ