2013-01-23 15:40:26
Φωτογραφία για Πάτρα: Αντιπλημμυρικά έργα πάνω από το Πλατάνι από το Δασαρχείο
Παρόντος του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, που συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου Γιάννης Μανέτας, με θέμα την άμεση αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στη Δημοτική Ενότητα Ρίου, απόρροια της καταστροφικής πυρκαγιάς, στις 18 του περασμένου Ιουλίου.

Η σύσκεψη κρίθηκε άκρως αναγκαία, διότι η όλη κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, απαιτεί συντονισμό ενεργειών, ώστε να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν καταστροφές στις πληγείσες περιοχές.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε και συμφωνήθηκε, είναι ότι απαιτείται καλύτερη συνεργασία, όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες προστασίας από τις πλημμύρες όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αποφασίστηκε δε, ότι το Δασαρχείο με υλικά που θα προμηθευτεί το ίδιο, όπως επί παραδείγματι, κορμούς από παλιούς στύλους της ΔΕΗ, θα δημιουργήσει αντιπλημμυρικά έργα, πάνω από το Πλατάνι, στη θέση Κοτρώνα και στο σημείο που διαπερνά κάθετα, το ρέμα στον παλιό οικισμό Πλατανίου.


Σημειώνεται πάντως, ότι λόγω της έλλειψης μηχανημάτων στην Περιφέρεια, δεν προχώρησε ο καθαρισμός των ρεμάτων, κάτι που είχε συμφωνηθεί ότι θα γίνει σε όλο τον Δήμο Πατρέων, με χειριστές από τον Δήμο και μηχανήματα της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, μαζί με όλα τα στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Σέρρας Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο Νίκος Γυφτάκης από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο Παναγιώτης Σπηλιωτόπουλος Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος Διευθυντής Δασών Αχαΐας και ο Σταύρος Βαρβατσούλης, Δασάρχης Πατρών, ενώ απουσίαζε εκπρόσωπος της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας, η παρουσία της οποίας, κρινόταν άκρως απαραίτητη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ