2013-01-23 15:34:02
Φωτογραφία για Απογοήτευση των επενδυτών από τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας
Πτώση 2,08% κατέγραψε σήμερα Τετάρτη ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο. Υποχώρησε κατά 222,94 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 10.486,99 μονάδες, εξαιτίας της... ανόδου της ισοτιμίας του γεν και της απογοήτευσης των επενδυτών από τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε χθες την έναρξη της πλέον αποφασιστικής της προσπάθειας για να αντιμετωπίσει την πολυετή οικονομική στασιμότητα της χώρας, δηλώνοντας ότι διπλασιάζει το στόχο για τον πληθωρισμό στο 2% και ότι θα προχωρήσει από το επόμενο έτος σε μία ανοικτή δέσμευση αγοράς στοιχείων ενεργητικού (των τραπεζών).

Η κεντρική τράπεζα υποσχέθηκε να επιτύχει το νέο στόχο για τον πληθωρισμό «όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Η ανακοίνωσή αυτή σηματοδοτεί τη ρήξη με την προηγούμενη πολιτική που ακολουθούσε από τον Οκτώβριο του 2010, με την οποία επέβαλε πλαφόν στο πρόγραμμά της για τη χορήγηση δανείων και αγορά ενεργητικού από τις εμπορικές τράπεζες.

Ωστόσο, οι επενδυτές θεωρούν ότι η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών δεν είναι αρκετά ταχεία.

Χθες η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν ενθουσιώδης με το δολάριο να ενισχύεται πέραν του ψυχολογικού ορίου των 90 γεν. Στη συνέχεια, όμως, επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση δεν ήταν όσο επιθετική θα ήθελαν οι επενδυτές, αφού ανέβαλε την απεριόριστη εκτύπωση για το 2014.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ