2013-01-23 15:13:17
Φωτογραφία για «Η αγάπη και το λάθος του Ντέμη στη ΑΕΚ» Όταν έχεις τον Τραϊανό Δέλλα στην άλλη άκρης της τηλεφωνικής γραμμής, όπως συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (23/1) στον Sentra 103,3, στη διάρκεια της εκπομπής «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, σίγουρα θα μιλήσεις για την ΑΕΚ, αλλά και - με
Όταν έχεις τον Τραϊανό Δέλλα στην άλλη άκρης της τηλεφωνικής γραμμής, όπως συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (23/1) στον Sentra 103,3, στη διάρκεια της εκπομπής «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, σίγουρα θα μιλήσεις για την ΑΕΚ, αλλά και - με βάση την επικαιρότητα - για τη μεταγραφή του Βασίλη Τοροσίδη στη Ρόμα, στην οποία ο «Κολοσσός» έχει αγωνιστεί.

«Τη δεδομένη στιγμή, το να πούμε και να αναλύσουμε ποιος φταίει για την ΑΕΚ, κάνει κακό στην ομάδα. Αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη», σχολίασε για την «Ενωση», ενώ ανέφερε για τον Ντέμη Νικολαϊδη: «Το έχω πει και στον ίδιο. Το μόνο κακό που έκανε στην ΑΕΚ, αν έκανε κακό, είναι ένα, ότι φεύγοντας, πήρε μαζί του και την ελπίδα. Η επιστροφή του θα μπορούσε να είναι καλή λύση, γιατί έχει αποδείξει ότι αγαπάει πάρα πολύ την ΑΕΚ, άσχετα αν δεν μιλάει πολύ.

Όμως δεν ξέρω αν μπορεί να ενώσει τον κόσμο της ΑΕΚ, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που μπορεί να το κάνει αυτό. Το θέμα είναι ότι εκεί είναι το μεγάλο λάθος. Η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ δεν είναι πρόσωπα, δεν μπορεί να ταυτιζόμαστε με πρόσωπα, να ταυτίζεται ο φίλαθλος με τον Δέλλα ή τον Νικολαϊδη. Αποδεικνύεται εμπράκτως ότι ήταν λάθος η ταύτιση με πρόσωπα. Πρέπει όλοι να κοιτούν το καλό της ΑΕΚ και όχι του `Χ' Δέλλα ή του `Χ' Βέργη».


Παράλληλα, ο Δέλλας μίλησε για τον Βασίλη Τοροσίδη και αφού του ευχήθηκε τα καλύτερα στη Ρόμα και να μεγαλουργήσει, μαζί με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, επεσήμανε: «Η επιτυχία του εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν. Είναι φτασμένος παίκτης με τεράστια εμπειρία. Εκανε την καλύτερη επιλογή να φύγει τώρα από την Ελλάδα και να πάει στη Ρόμα. Πρέπει να μάθει γρήγορα την ιταλική γλώσσα, αυτό θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν ο ίδιος άνοιξε την πόρτα των Ελλήνων στη Ρόμα, με τελευταίο απόκτημα των Ρωμαίων τον Βασίλη Τοροσίδη: «Αυτό έχει να κάνει με τους ίδιους τους παίκτες, όχι με μένα. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και στους δύο (σ.σ. Τοροσίδη, Ταχτσίδη) να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από μένα».

Για το αν τον «ενόχλησαν» οι Ιταλοί πριν μιλήσουν με τον Τοροσίδη και τον Ολυμπιακό: «Όχι, δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου. Επειδή ξέρω πώς λειτουργεί η ομάδα, επειδή και από το καλοκαίρι είχε ακουστεί για τον Βασίλη, είμαι βέβαιος ότι όλο αυτό το διάστημα το έψαξαν πολύ και έκαναν μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Και για τον Βασίλη είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή από το να έφευγε από τον Ολυμπιακό και να πάει σε μικρομεσαία ομάδα άλλου πρωταθλήματος».

Για το ποιο είναι το σκεπτικό της Ρόμα σε μια τέτοια μεταγραφή: «Όχι μόνο η Ρόμα, αλλά όλα τα ευρωπαϊκά κλαμπ, τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν, τους παρακολουθούν πολύ καιρό, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Μαζεύουν πληροφορίες για ο,τιδήποτε τους αφορά και πιστεύω ότι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του Βασίλη βοήθησαν γα να πάει στην ομάδα».

Για το αν βοήθησε τον Τοροσίδη η παρουσία με τον Ολυμπιακό στο Champions League και την εθνική ομάδα: «Σαφώς. Τι να το κάνεις ένα καλό παιδί αν δεν μπορεί να σταθεί σε μια μεγάλη ομάδα. Όλα τα στοιχεία τα συγκεντρώνει ο Βασίλης και έκανε την καλύτερη επιλογή να φύγει εκτός Ελλάδας. Είναι σε ηλικία και ποδοσφαιρική και σωματικά που μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά πράγματα, βοηθούμενος από τους συμπαίκτες του. Και ο ίδιος πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του. Οσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί, θα είναι κέρδος γι' αυτόν».

Για το ποιοι παράγοντες μπορεί να τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί: «Το γεγονός ότι είναι ο Ταχτσίδης στην ομάδα θα τον βοηθήσει, θα μπορεί να συνεννοείται στην αρχή. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το να μάθει γρήγορα τα ιταλικά, να μπορεί να επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό για τους ξένους να μπορείς να επικοινωνείς μαζί τους, να σας πω το πιο απλό, να καταλαβαίνεις τα αστεία τους για να σε αποδεχτούν στην ομάδα, κάτι που εδώ δεν γίνεται,. Εδώ υπάρχουν ξένοι που είναι 5-6 χρόνια σε μια ομάδα και δε μιλούν ελληνικά. Εκεί επιβάλλουν να μάθε τη γλώσσα. Οσο πιο γρήγορα μάθει να μιλά και να συνεννοείται, θα είναι πιο εύκολα γι' αυτόν. Ναι, μπορεί η γλώσσα του ποδοσφαίρου να είναι μία, αλά το ποδόσφαιρο είναι 3-4 ώρες την ημέρα, μόνο».

sentragoal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ