2013-01-23 14:34:04
Φωτογραφία για Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα διαρρηκτών που είχε “ρημάξει” την πόλη της Ξάνθης
Είχαν διαρρήξει δικηγορικά γραφεία και επιχειρήσεις της περιοχής

-Ένας ανήλικος και τέσσερις ενήλικοι ημεδαποί αλλοδαποί οι δράστες Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε σπείρα πέντε αλλοδαπών από τη Γεωργία που είχαν διαπράξει μια σειρά από διαρρήξεις σε καταστήματα, επιχειρήσεις και δικηγορικά γραφεία της Ξάνθης.

Οι δράστες συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης να επιχειρούν να διαρρήξουν δικηγορικό γραφείο της πόλης και πρόκειται για έναν 17χρονος, τρεις 18χρονους (2 άντρες και 1 γυναίκα) ημεδαποί και ένας 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, λίγη ώρα πριν την σύλληψη τους , οι δράστες, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία καταστήματα στην πόλη της Ξάνθης. Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι, ένας από τους 18χρονους, την 26/12/2012 και 30/12/2012 το βράδυ, καθώς και την 21/01/2012 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε ένα κατάστημα και δύο επιχειρήσεις, στην Ξάνθη, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ένα φορητό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ.


Προέκυψε επίσης ότι, ο ίδιος δράστης την 20-21/1/2013 το βράδυ, διέρρηξε τέσσερα δικηγορικά γραφεία στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας σε αυτά φθορές, ενώ αφαίρεσε από το εσωτερικό τους ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και ένα βιβλίο.

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Επτά (7) κινητά τηλέφωνα

• Δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία

• Ένα (1) δαχτυλίδι

• Ένας (1) σουγιάς, συνολικού μήκους 17 εκατοστών

Σημειώνεται ότι σε βάρος της 18χρονης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον στην κατοχή της βρέθηκε ο παραπάνω κατασχεμένος σουγιάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 ThrakiToday
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ