2013-01-23 13:13:54
Φωτογραφία για Παπαγεωργόπουλος: Αν βρείτε έστω και 1 ευρώ σε καταθέσεις μου στην Κύπρο, θα πέσω από τον Λευκό Πύργο
Στην τελική ευθεία εισέρχεται, με τη σημερινή απολογία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου.Ο Β. Παπαγεωργόπουλος απολογείται από το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την «τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης κατά τη διοίκησή του.

Τις προηγούμενες μέρες απολογήθηκαν οι 17 συγκατηγορούμενοι του πρώην δημάρχου, μεταξύ αυτών ο άλλοτε στενός του συνεργάτης, πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών, διευθυντές, προϊστάμενοι και υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ανάμεσά στους οποίους ο κεντρικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης. Μετά την απολογία τού Β. Παπαγεωργόπουλου, ο εισαγγελέας τής έδρας θα διατυπώσει την πρότασή του, και θα ακολουθήσει η διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.


Τι υποστηρίζει στην απολογία του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Αθώος δήλωσε στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος μίλησε για μία προσπάθεια που γίνεται για να εμπλακεί και ο ιδιος στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.

Αναφερόμενος στην οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπέρα, υποστηρίζει ότι ενώ η ίδια έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα προκειμένου να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του. Ωστόσο, εκείνη εστίασε μόνο στους προσωπικούς του λογαριασμούς. Επεσήμανε μάλιστα ότι ο ίδιος διαθέτει 5 λογαριασμούς και η κ. Τσεμπερά συμπεριέλαβε στο πόρισμά της μόνο τους 4, αγνώντας τον 5ο όπως και τους λογαριασμούς των προσώπων της οικογένειάς του. Ερμηνεύοντας τον επιλεκτικό αυτό έλεγχο υποστήριξε ότι η κ. Τσεμπερά είναι αναξιόπιση, αφού είτε απέκριψε σκόπιμα τους επιπλέον λογαριασμούς είτε δεν τους ήλεγξε καν, γεγονός που θα σήμαινε ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.

Για όσους τον κατηγορούν ότι έχει χρήματα στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι αυτό είναι αναληθές. Κάλεσε μάλιστα όσους υποστηρίζουν ότι έχει καταθέσεις στην Κύπρο, να κάνουν σχετικό έλεγχο στις κυπριακές τράπεζες. "Αν βρείτε έστω και ένα ευρώ σε λογαριασμό μου στην Κύπρο, εγώ θα πέσω από τον Λευκό Πύργο" είπε χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζοντας την αθωότητά του ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Σαξώνη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ψεύδεται και κατηγορεί τους πάντες προκειμένου να αποκτήσει ο ίδιος ελαφρυντικά.

Όπως υποστηρίζει ο πρώην δήμαρχος, ο κ. Σαξώνηςυπεξαιρούσε χρήματα ήδη από το 1993 μέχρι και το 2007 οπότε και αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση. Ωστόσο, στην έρευνα δεν έχουν περιληφθεί τα έτη πριν το 1999, οπότε και ανέλαβε τη δημαρχία, προκειμένου να μπει και ο ίδιος στο κάδρο του σκανδάλου.

thousandnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
''ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ''
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
''ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ''
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ