2013-01-23 13:16:06
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που έστηνε λευκούς γάμους με σκοπό την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας
Πολυμελές κύκλωμα, το οποίο τελούσε «λευκούς» γάμους με σκοπό την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από Γεωργιανούς που διαμένουν στην Ελλάδα, εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας υπάλληλος δήμου, ενώ στο κύκλωμα εμπλέκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, υπάλληλοι τεσσάρων ακόμη δήμων, καθώς και υπάλληλος της αποκεντρωμένης περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης.

Η έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος, χρησιμοποιώντας τον «κοριό» της ΕΥΠ, με τον οποίο κατέγραψαν συνομιλίες μεταξύ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα φέρεται να τέλεσε τουλάχιστον 70 εικονικούς γάμους μεταξύ Ελλήνων και Γεωργιανών, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Το κόστος του γάμου κυμαινόταν από 4.500 ευρώ, εάν αυτός γινόταν σε ελληνικό έδαφος, έως 7.000 εάν γινόταν στη Γεωργία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέτοιου είδους γάμοι έγιναν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, οι περισσότεροι εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Επίσημες ανακοινώσεις για τη δράση του κυκλώματος θα γίνουν στις 11 το πρωί από τον διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Αθηναγόρα Παζαρλή.

Πηγή: ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ