2013-01-23 10:55:04
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις - Στα όρια ο ποταμός στον Λούρο
Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει εδώ και μέρες η έντονη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας Την Τρίτη το μεσημέρι μετά την καταρρακτώδης βροχή παρουσιάστηκαν προβλήματα μικρής έκτασης στην ε.ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στο ύψος της Καστροσυκιάς όπου τόνοι νερού κατέληγαν στο οδόστρωμα.

Χείμαρρος πέρασε μέσα από τον αύλειο χώρο ελαιοτριβείου στην περιοχή χωρίς ευτυχώς να δημιουργήσει προβλήματα στην επιχείρηση, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση μηχανήματος του δήμου.

Στην Κυανή Ακτή, στην Πρέβεζα, πλημμύρισε η περιοχή κοντά στο κολυμβητήριο και λόγω της αύξησης της στάθμης της θάλασσας τα νερά που κατεβάζει ο χείμαρρος επέστρεφαν πίσω με αποτέλεσμα να γίνει μια λίμνη και να κινδυνεύσουν τα αντλιοστάσια της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου που υπάρχουν εκεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Ροπόκη, προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή του Πόρου, στον Υδατόπυργο καθώς και στην βιομηχανική ζώνη τα οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν.


Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα το οποίο θέτει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του δήμου είναι η άνοδος των νερών στον ποταμό Λούρο και συγκεκριμένα στο ανάχωμα του ποταμού στο ύψος των Δημοτικών Σφαγείων.

Το ποτάμι έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα να έχει υπερχειλίσει και να έχουν πλημμυρίσει γεωργικές εκτάσεις δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους αγρότες αφού πολλά στρέμματα είναι σπαρμένα.

Την ίδια στιγμή όλα τα κανάλια συγκέντρωσης νερού στο χωριό αλλά και στον κάμπο είναι γεμάτα με αποτέλεσμα και αφού έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού τα νερά να επιστρέφουν και να γεμίζουν τις γειτονικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο pamepreveza.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λούρου Νίκος Πανταζής, ενημερώθηκε η περιφέρεια, κλιμάκιο της οποίας έκανε αυτοψία στην περιοχή αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να δώσει λύση με την παρούσα κατάσταση.

Η μεγάλη ποσότητα του νερού δεν επέτρεψε στα μηχανήματα να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες εργασίες ωστόσο η ετοιμότητα συνεχίζεται έτσι ώστε μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα.

pamepreveza.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ