2013-01-23 07:41:04
Φωτογραφία για Ο τίμιος Ινδός κοσμηματοπώλης που έγινε δισεκατομμυριούχος
Οι πελάτες του τον λατρεύουν, οι ανταγωνιστές του τον μισούν. Ο λόγος για τον T.S. Kalyanaraman, τον άνθρωπο που... έφερε τη διαφάνεια στις πωλήσεις κοσμημάτων στην Ινδία, εκεί όπου, μέχρι πρότινος, ο κανόνας ήταν το παζάρεμα.

Ο Kalyanaraman έκανε την εμφάνισή του στην αγορά όταν άνοιξε ένα κατάστημα στην Κεράλα στη νότια Ινδία το 1993. Άρχισε να μυεί τους πελάτες του στον κόσμο του κοσμήματος και τους έμαθε μάλιστα πώς να εξετάζουν την καθαρότητα του χρυσού, ώστε να ξεσκεπάζουν τους απατεώνες.

Ήταν ο πρώτος κοσμηματοπώλης στην πόλη που έβαλε ταμπελάκια με τιμές στα χρυσά κοσμήματα και του πολύτιμους λίθους, προκαλώντας τη μήνη των ανταγωνιστών του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι ... μαγάρισε το επάγγελμα.

Δύο δεκαετίες αργότερα, ο 65χρονος έχει γίνει πλέον δισεκατομμυριούχος, καθώς το 12ετές ράλι στην τιμή του χρυσού δεν αφήνει να πέσει η ζήτηση στην Ινδία, χώρα που, παραδοσιακά, αποτελεί τον σημαντικότερο αγοραστή του πολύτιμου μετάλλου.


Είναι ιδιοκτήτης 44 καταστημάτων στην Ινδία και σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 35 μέχρι τον Μάρτιο του 2014, ενώ έχει κι άλλα πέντε στη Μέση Ανατολή.

“Μικρότερο κέρδος, μεγαλύτερος κύκλος εργασιών”. Έτσι περιγράφει το δόγμα του ο δισεκατομμυριούχος Kalyanaraman, πρόεδρος της Kalyan Jewellers. “Να είσαι όσο πιο τίμιος μπορείς στον εμπορικό κλάδο που δραστηριοποιείσαι. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή είναι η εμπιστοσύνη”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η εταιρεία του Kalyanaraman αποτιμάται περίπου στο 1 δισ. δολάρια.

Ο Kalyanaraman άρχισε να μαθαίνει τη δουλειά από τον πατέρα του όταν ήταν 12 ετών, παράλληλα με το σχολείο. Έκανε σπουδές πάνω στο εμπόριο στο Sree Kerala Varma College στη γενέτειρά του και στη συνέχεια άρχισε να διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση υφασμάτων και στη συνέχεια άνοιξε το κοσμηματοπωλείο του με αρχικό κεφάλαιο 7,5 εκατ. ρουπίες.

Οι επιχειρήσεις του αναπτύσσονται και ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί αστέρες της ινδικής βιομηχανίας κινηματογράφου για να δελεάσει δυνητικούς πελάτες. Μια εξ αυτών είναι και η καλλονή Aishwarya Rai, πρώην Μις Κόσμος που έγινε και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στη διαφημιστική καμπάνια του Kalyanaraman.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι... επιταγές του «Μπουμ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι... επιταγές του «Μπουμ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ