2013-01-22 12:49:03
Φωτογραφία για Aλφειός SOS: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν και επίσημα χθες το απόγευμα οι δήμοι Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης υπέγραψε το σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Επομένως, έστω και με καθυστέρηση μερικών ημερών, λύνονται τα χέρια των συνεργείων του δήμου, ώστε να επέμβουν αποτελεσματικά και να αποτρέψουν περισσότερες καταστροφές, καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες.

Προσωρινό ζήτημα προέκυψε με το επίσημο έγγραφο, καθώς δεν αναφέρονταν όλες οι περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (αναγράφονταν οι 15 από τις 19). Σήμερα αναμένεται να επανεκδοθεί το διορθωμένο έγγραφο.

Η προχθεσινή (20/1) ημέρα επέτρεψε στα μηχανήματα να καταγράψουν τις ζημιές και να αποκαταστήσουν τη διέλευση σε αρκετά οδικά τμήματα για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Ωστόσο, από το πρωί της χθεσινής ημέρας προτεραιότητα δόθηκε ξανά στην περιοχή του Αλφείου, ιδιαίτερα στο ανάχωμα των Μακρισίων και στον κάμπο της Παπαδούς.


Ειδικά στον κάμπο της Παπαδούς, ελλοχεύει κίνδυνος ανυπολόγιστης ζημιάς, καθώςε τα νερά υποχωρώντας ρίχνουν τα τοιχώματα και τα τεχνητά εμπόδια που έχουν κατά καιρούς κατασκευαστεί, «ρουφώντας» αγροτικές καλλιέργειες.

Αν συνεχιστεί αυτό, τότε τα νερά θα διαχυθούν σε όλο τον κάμπο και θα καταστρέψουν αρδευτικούς μηχανισμούς (κανελέτα κλπ). Για τον λόγο αυτό, τοποθετήθηκαν ογκόλιθοι σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ το μηχάνημα τύπου γκρέιντερ του δήμου από νωρίς επιχειρούσε να ανοίξει τους αγροτικούς δρόμους που είχαν γίνει... λίμνες.

Παράλληλα, καραδοκεί σοβαρότερος κίνδυνος τα νερά του ποταμού να πλήξουν το αντλιοστάσιο από το οποίο υδρεύεται το Πλουτοχώρι, δημιουργώντας πρόβλημα ακόμα και στη στοιχειώδη ανάγκη των κατοίκων για νερό.

Οσον αφορά την ορεινή ζώνη του δήμου, την Κυριακή καταγράφηκαν οι ζημιές και εκτελέστηκαν εργασίες σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους για να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά η οριακή κατάσταση του Αλφειού δεν επέτρεψε την ολοκλήρωσή τους. Αποκομμένα έμειναν τα χωριά της Φρίξας και του Βρεστού.

patrisnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρεις εκρήξεις στη Βαγδάτη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρεις εκρήξεις στη Βαγδάτη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ