2013-01-20 23:02:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, λένε τώρα κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της κατάργησης Σχολών από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στην περιοχή εκδηλώθηκε κύμα έντονων αντιδράσεων αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι επίκειται συρρίκνωση του Πανεπιστημίου και μεταφορά Σχολών του σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Ωστόσο, στο Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης Σχολών του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του σχεδίου "Αθηνά" που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις Σχολών Πανεπιστημίων σε όλη την χώρα. Μάλιστα σήμερα, η εφημερίδα "Βήμα" αναφέρει ευκρινώς ότι "δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για μείωση των Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας". Στο ίδιο δημοσίευμα ρητά επαναλαμβάνεται η θέση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου ότι δεν επίκειται κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (έχει έδρα το Αγρίνιο) ή διοικητικής υπαγωγής του στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πανεπιστημιακός με τον οποίο συνομίλησε αργά το βράδυ της Κυριακής το thebest.gr ανέφερε ότι παρά τις όποιες, "επίσημες ή ανεπίσημες", διαβεβαιώσεις η πανεπιστημιακή κοινότητα και το σύνολο των τοπικών φορέων θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση υπό τον φόβο ενός αιφνιδιασμού από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ