2013-01-20 21:57:22
Φωτογραφία για Ο... Κακός κι οι άσχετοι!
Διαιτησία ντροπή έκλεψε την παράσταση στο Βικελίδης! Οι βοηθοί με τον Κάκο μοίραζαν αστείες αποβολές και με γκολ οφσάιντ του Πετρόπουλου στο 96', Άρης-ΑΕΚ έμειναν στο 1-1!

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Λούκας Αλκαράθ ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-4-2 και τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά Κοέλιο και αριστερά Μαργαρίτη. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και Γιαννίτσης. Στη μεσαία γραμμή οι Οικονομόπουλος και Μαργαρίτης, στις πτέρυγες οι Σουνάς και Καραγιάννης. Ενώ στην επίθεση οι Γιαννιώτας και Αγκάνθο.

Ο Έβαλντ Λίνεν με 4-4-2 επέλεξε τέρμα τον Κωνσταντόπουλο, δεξιά Βλάχος, αριστερά Τσουμάγκας και στόπερ τους Κουτρουμπή και Τσούπρο. Στο κέντρο, με ρόμβο κόφτης ο Μητρόπουλος, δεξιά του ο Κορδέρο, αριστερά ο Ρίκκα. Στην κορυφή του ρόμβου, ο Γκερέιρο. Ενώ στην επίθεση οι Φούντας-Πετρόπουλος.

Προσπάθησε να την αιφνιδιάσει

Μπορεί να ξεκίνησε ο Άρης με 4-4-2, όμως πολύ γρήγορα ο Αλκαράθ το γύρισε δίνοντας εντολή να αλλάξει το σχήμα σε 4-5-1 φορτώνοντας το κέντρο με ένα επιπλέον παίκτη
. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να πιέσει την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο. Η Ένωση που δεν αιφνιδιάστηκε στα πρώτα λεπτά είχε πολλά προβλήματα στη μεταβίβαση της μπάλας με αποτέλεσμα οι παίκτες του Λίνεν να σταματούν τον αγώνα με φάουλ. Βέβαια και οι δύο ομάδες ήταν ακίνδυνες επιθετικά με τους δύο τερματοφύλακες μέχρι το πρώτο 20λεπτό να είναι απλοί θεατές.

Πήρε τα ηνία η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι παίρνοντας κατοχή της μπάλας, κλείνοντας ταυτόχρονα τους διαδρόμους στους πλάγιους του Άρη. Αυτό έφερε εκνευρισμό στους Θεσσαλονικείς με τον Παπαστεριανό να τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι στον Αλκαράθ για οδηγίες. Η Ένωση παίζοντας ψηλά την άμυνα κράτησε τους Αγκάνθο και Γιαννιώτα στο κέντρο με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να παίζουν στο μισό γήπεδο.

Ρεσιτάλ λαθών

Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Η μπάλα παιζόταν στο κέντρο με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαθών με τους γηπεδούχους να κάνουν τα περισσότερα. Για 45λεπτά δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μια φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Αυτή είναι άλλωστε και η εικόνα που παρουσιάζουν οι δυο ομάδες στο Πρωτάθλημα

Μέσα ο Διαμαντάκος και 4-3-3

Χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα μπήκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη με τον Άρη ωστόσο να έχει προβλήματα στο κέντρο καθώς το δίδυμο Παπαστεριανός και Οικονομόπουλος να μην αποδίδει τα μέγιστα. Το παιχνίδι έγινε βαρετό καθώς οι κινήσεις των 22 ποδοσφαιριστών ήταν προβλέψιμες. Ο Αλκαράθ αντικατέστησε τον Σουνά με τον Διαμαντάκο θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο κινητική στην επίθεση. Αυτομάτως το σύστημα άλλαξε σε 4-3-3.

Οι γκάφες του Κάκου και... Αγκάνθο!

Μετά το 70’ ο Άρης με την βοήθεια το κόσμου έγινε πιο πιεστικός στην εστία της ΑΕΚ και από τα πλάγια προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Και ενώ τίποτα δεν προμήνυε ότι θα μπει γκολ στο Βικελίδης ήρθαν τα πάνω κάτω. Η γκάφα του Κάκου να αποβάλει τους Πουλίδο και Τσούπρο έφερε αναστάτωση με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται με τον συνήθη ύποπτο Νταβιντ Αγκάνθο. Στο 84’ ο Παπαστεριανός εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα περνάει από πολλά πόδια και ο Αγκάνθο από κοντά τη στέλνει στα δίχτυα.

Ο πανηγυρισμός του βγήκε ξινός καθώς ο Κακός απέβαλε τον Ισπανό καθώς έβγαλε την μπλούζα του. Ο Αγκάνθο που είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες.

Με 9 και η ΑΕΚ και... οφσάιντ Πετρόπουλος!

Αμέσως μετά, με τον Κάκο να έχει χάσει κάθε έλεγχο στο ματς, έμεινε και η Ένωση με 9 παίκτες καθώς ο Κερκυραίος ρέφερι έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βλάχο για χέρι αν και η μπάλα δε χτύπησε εκεί... Για την ΑΕΚ όλα έδειχναν κατάμαυρα και ο Λίνεν έριξε στο ματς τον Παυλή αντί του Ρίκκα, για να... δικαιωθεί στο 96', τελευταία φάση του ματς!

Ο Παυλής έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα για τον Πετρόπουλο, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά ο βοηθός δεν υπέδειξε τίποτα και με κεφαλιά-ψαράκι ο σέντερ φορ της Ένωσης έκανε το 1-1 παγώνοντας το Κλεάνθης Βικελίδης!

MAN OF THE MATCH: Ο Αγκάνθο και Πετρόπουλος κατάφεραν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα στις μοναδικές ευκαιρόιες που δημιουργήθηκαν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε ένα ματς επιβίωσης δεν άφησε τις δύο ομάδες να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τα δύο καρέ. Ήταν ένα παιχνίδι που σίγουρα θα θέλουν όλοι να ξεχάσουν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο κόσμος του Άρη ήταν παρών στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Ο 12ος παίκτης πήρε την ομάδα και προσπάθησε να την οδηγήσει στη νίκη. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να στηρίζουν την ομάδα σε μια μέρα πένθους για την οικογένεια του Άρη.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις κόντεψε να κριθεί στο 67ο λεπτό με την ασυνεννοησία των παικτών του Άρη (Βελλίδης-Γιαννίτσης) και τον Φούντα την τελευταία στιγμή να πέφτει πάνω στα πόδια του ο Πουλίδο και να κάνει φάουλ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Κάκος ήταν αρκετά καλός στο σημερινό παιχνίδι, όπως και οι βοηθοί του, μέχρι το 81’ όπου απέβαλε λανθασμένα τον Τσούπρο με κόκκινη κάρτα καθώς ο Πουλίδο ήταν αυτός που χτύπησε με τον αγκώνα του τον αμυντικό της ΑΕΚ και θα έπρεπε να δοθεί απευθείας κόκκινη και επιθετικό φάουλ. Αυτό ήταν... Ακολούθησε το χάος καθώς δόθηκε υπερβολική δεύτερη κίτρινη στον Αγκάνθο, λάθος δεύτερη κίτρινη στον Βλάχο και στο τέλος η Ένωση ισοφάρισε από θέση οφσάιντ!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη αλλά ήρθαν ισόπαλες και στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα γίνει... σφαγή για το ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα «καταδικαστεί»!

Αρης: Βελλίδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Πουλίδο,Μαργαρίτης, Σουνάς(57’ Διαμαντάκος) , Καραγιάννης, Κοέλιο(76’ Ζαραδούκας).

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Κορδέρο, Ρίκκα (89' Παυλής), Γκερέιρο(61’ Καραλής), Φούντας(75’ Κατίδης), Πετρόπουλος.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ευχαριστώ τον Νικοπολίδη...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ευχαριστώ τον Νικοπολίδη...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ