2013-01-20 21:06:03
Φωτογραφία για Γ. Βρούτσης: Πάμε σε συνολική αναμόρφωση του ασφαλιστικού
Νέες βαθιές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύρτημα προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι θα αφορούν κυρίως τη δομή του συστήματος καιθα αποβλέπουν στην... απλοποίηση του και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Η αναδιάρθρωση ενδέχεται να περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις Ταμείων, ενώ όλες οι αλλαγές θα γίνουν μετά από «καταγραφή, μελέτη και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η αναμόρφωση είναι απολύτως επιβεβλημένη, είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα άθροισμα εξαιρέσεων και στρεβλώσεων. Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, παραμένει δαιδαλώδες, κατακερματισμένο, με μεγάλες ανισότητες. Ακόμα και σήμερα διατηρούνται περίπου 90 μητρώα συνταξιούχων και 60 διαφορετικοί κλάδοι ασφάλισης. Με μια λέξη: Λαβύρινθος».

Σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δε θα χρειαστεί καμιά περαιτέρω παρέμβαση στα εργασιακά, δεδομένου ότι «το ίδιο το ΔΝΤ δεν προτείνει κάτι καινούργιο, δεν προβάλλει κάποιο νέο αίτημα».

Αναφερόμενος στο μηχανισμό του κατώτατου μισθού που έχει ήδη νομοθετηθεί, σημείωσε ότι «θα αξιολογηθεί το Α' τρίμηνο του 2014 ως προς την απλότητα και την αποτελεσματικότητα του, τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο Golden Hall η BMW X1 xDrive 20i
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο Golden Hall η BMW X1 xDrive 20i
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ