2013-01-20 20:58:04
Φωτογραφία για ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ : ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ! ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ
Σίγουρος για τον εαυτό του και έτοιμος να «υπηρετήσει» τον Ολυμπιακό από την θέση του προπονητή για όσο χρειαστεί εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, αμέσως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0).

Ο μέχρι πρότινος βοηθός του ¨εονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος κλήθηκε να καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τους Ηπειρώτες, δεν έκρυψε το άγχος του, αλλά παράλληλα εμφανίστηκε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία αν του ζητηθεί να παραμείνει ως μόνιμη λύση στην θέση του προπονητή της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, τα παιδιά που ήταν στον πάγκο και τα παιδιά που ήταν στην αποστολή. Όλοι μαζί σαν μία οικογένεια κάναμε μία νέα αρχή. Αυτό πιστεύω. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας, εγώ προσωπικά γιατί ουσιαστικά μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω τον μεγαλύτερο σύλλογο σε ένα παιχνίδι. Είναι τρομερή εμπειρία για εμένα. Ακόμα έχω... άγχος!


Δεν μπορώ να κρυφτώ. Για το παιχνίδι νομίζω ότι προσπαθήσαμε να περάσουμε μέσα σε μία μέρα ορισμένα στοιχεία τα οποία από πολλούς ποδοσφαιριστές είναι γνωστά και μιλάω για την κατοχή μπάλας και το πρέσινγκ. Ανταποκρίθηκαν κατευθείαν σε αυτές τις εντολές που είχαν. Προσπαθήσαμε να πρεσάρουμε τον αντίπαλο, δημιουργήσαμε φάσεις, είχαμε την κατοχή, πιέσαμε, κάναμε ευκαιρίες, φανήκαμε τυχεροί στο 1-0 και επίσης γιατί μπήκε στο 45'. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να έχουμε πάλι τον ρυθμό, πιέσαμε και νομίζω ότι αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θέλουμε να έχει η ομάδα μας.

Σιδεροκέφαλος στο νέο σας πόστο. Μία από τις αλλαγές που είδαμε στον Ολυμπιακό είναι ότι αγωνίστηκε με έναν κόφτη. Αυτό προφανώς λειτούργησε ευεργετικά στην επίθεση. Είδαμε όμως ότι δέχτηκε και πολλές φάσεις.

Ουσιαστικά δεν παίζαμε με έναν αμυντικό χαφ, αλλά με δύο. Ο Μασάντο έπαιζε δίπλα στον Μανιάτη, αλλά είχε εντολή να πρεσάρει ψηλά. Μέσα σε μία μέρα είναι δύσκολο να γίνει συντονισμός όλων των παικτών στο θέμα πρέσινγκ, γιατί είναι ένα θέμα το οποίο το κάνουμε τώρα. Μιλάμε για επιθετικό πρέσινγκ. Θα κρατήσω τα θετικά στοιχεία. Κάναμε ευκαιρίες από το πρέσινγκ. Υπάρχουν σίγουρα αδυναμίες σε αυτό το σύστημα που ακολουθήσαμε. Θα τα διορθώσουμε σιγά-σιγά, αλλά θα πρέπει να περιμένετε έναν τέτοιο Ολυμπιακό.

Είστε έτοιμος να αναλάβετε σε περίπτωση που σας πουν να παραμείνετε;

Έτοιμος για να έρθεις στον Ολυμπιακό, ακόμα κι αν είσαι 10 χρόνια προπονητής, έχει ανησυχία. Η ομάδα είναι μεγάλη πίεση. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό το 2004, μου είπαν ένα πράγμα. Οι θέσεις που καίνε είναι του προπονητή και του τερματοφύλακα. Υπάρχει μεγάλη πίεση. Ακόμα δεν ξέρουμε το τι θα γίνει. Εγώ μιλάω για τώρα, για σήμερα. Ενδεχομένως ο Ολυμπιακός μπορεί να ψάξει προπονητή. Αυτό είναι απόφαση του προέδρου. Εμείς που είμαστε στο Ρέντη προετοιμάζουμε την ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια.

Το 2004 ή απόψε είχατε περισσότερο άγχος

Απόψε. Για μένα είναι τελείως διαφορετική θέση. Όσο αγωνιζόμουν είχα μία εμπειρία. Εδώ μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Να περιμένουμε πλέον στον άξονα τον Μασάντο και ως δεύτερο αμυντικό μέσος; Και πιστεύετε με την παρουσία του Ιμπαγάσα ότι θα παίξει καλύτερα ο Ολυμπιακός;

Μέσα στο σκεπτικό το δικό μου, οι θέσεις των παικτών είναι αυτές που είδαμε σήμερα. Επειδή δεν είσαι σίγουρος πώς θα παίξει ένας, μπορεί ένας παίκτης κέντρου να παίξει δύο-τρεις θέσεις. Ο Κάνιο είναι σημαντικός παίκτης, αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Οπότε πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε και αυτόν όποτε τον έχουμε καλά. Σημασία για μένα δεν έχουν τα άτομα, αλλά το σύνολο. Τι κλίμα υπάρχει, η διάθεση και ο ενθουσιασμός που είδαμε σήμερα να τον κρατήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που μείνετε στον Ολυμπιακό.

(διακόπτει.). Ας μην μιλάμε υποθετικά. Είμαι εδώ για το παιχνίδι. Αύριο ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει προπονητή. Εμείς θα τον προετοιμάσουμε τον Ολυμπιακό για το επόμενο ματς.

Η φιλοδοξία σας ποια είναι όμως;

Η φιλοδοξία μου είναι να γίνω προπονητής. Κοιτάξτε να δείτε. Κάνω μία νέα αρχή. Δεν φοβάμαι. Ξέρω την ομάδα, ξέρω τι είναι αυτό που ζητάει, ξέρω τι τον ενθουσιάζει και νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά κάποια στιγμή θα είμαι πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού.

Τον ΠΑΣ πώς τον είδατε και αν μπορεί δώσει μάχη για τα πλέι οφ;

Ο ΠΑΣ είναι από τις καλύτερες ομάδες, τον αντιμετωπίσαμε με αρκετές ελλείψεις. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, μας δυσκόλεψε πολύ. Είχανε τις ευκαιρίες να προηγηθούν κι αυτοί, αλλά νομίζω ότι έχει τις πιθανότητες να μπει στην πεντάδα.

Ενας συνάδελφος μίλησε για πέναλτι του ΠΑΣ. Εσείς είδατε κάποιο πέναλτι;

Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία.

Θα θέλαμε ένα σχόλιό σας για το τι γεύση σας άφησε η τρίμηνη συνεργασία με τον Ζαρντίμ.

Τον ευχαριστώ που με δέχτηκε, ήμουν δίπλα του, έκανα τα πρώτα μου βήματα με την έννοια ώστε να δω μία ομάδα πώς λειτουργεί προπονητικά. Η διαδικασία όλη ήταν για μένα μία εμπειρία μεγάλη. Τον ευχαριστώ. Ξέρετε ότι η δουλειά του προπονητή είναι αυτή. Σήμερα είσαι, αύριο όχι. Από τα αποτελέσματα κρίνεσαι. Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν όταν φεύγει ένας προπονητής. Νομίζω ότι προσωπικά για εμένα, στο κομμάτι της προπονητικής διεργασίας με βοήθησε πολύ ώστε να βάλω τα πράγματα σε μία τάξη. Ήταν η πρώτη μου προπονητική εμπειρία.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ