2013-01-20 13:53:17
Φωτογραφία για Χτύπημα αλά “Αλ Κάιντα” στο Mall..σε ώρα που ο χώρος είναι γεμάτος από παιδιά...(Εμπλέκονται και ισλαμιστές τρομοκράτες?)
Πρακτικές ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως η Αλ Κάιντα θυμίζει η έκρηξη της ωρολογιακής βόμβας στο εμπορικό κέντρο “The Mall”. Προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η βόμβα εξερράγη το πρωί της Κυριακής, σε έναν χώρο και μια ώρα που είναι γεμάτο από παιδιά. Η Αντιτρομοκρατική, καιρό τώρα βλέπει συνεργασία τρομοκρατών “νέας κοπής” με αδίστακτους ποινικούς, καθώς και φανατικούς, έμπειρους σε τέτοιες επιθέσεις, ισλαμιστές. Αν εξαιρέσουμε την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο Μετρό (η βόμβα δεν είχε εκραγεί), πρόκειται για την πρώτη επίθεση σε πολυσύχναστο χώρο, ένα περίπου “τυφλό” χτύπημα. Άραγε οι τρομοκράτες θέλουν να χυθεί άφθονο αίμα;

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης βόμβας, λίγο μετά τις 10:40 το πρωί, στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου “The Mall”. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στις σκάλες και εξερράγη κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του εμπορικού κέντρου από τον κόσμο που βρισκόταν μέσα σε αυτό, καθώς είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως η βόμβα εξερράγη πριν από την ώρα που είχαν πει τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ενώ η εκκένωση δεν είχε ολοκληρωθεί και μέσα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν 200 άτομα.


Οι τραυματίες, είναι δύο υπάλληλοι σεκιούριτι, οι οποίοι και χτύπησαν από τα θραύσματα τζαμιών που έσπασαν. Και οι δύο διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι οι τραυματισμοί τους είναι ελαφροί και πήραν εξιτήριο.

Η ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι η βόμβα ήταν χαμηλής ισχύος, παρόλα αυτά προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές σε καταστήματα και στους χώρους του εμπορικού κέντρου.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Στις 09:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά. Στις 09:58, ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στην ιστοσελίδα zougla.gr. Ο άγνωστος που έκανε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, δεν ανέφερε οργάνωση. Είπε ωστόσο, ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.

Μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, κοντά σε κυλιόμενες σκάλες, όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι υπάλληλοι σεκιούριτι και αστυνομικοί. Ο εκκωφαντικός κρότος, ωστόσο, ακούστηκε στις γύρω περιοχές και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το σημείο.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Ν.Δένδια, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, λέει ότι μέσα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν περίπου 200 άτομα, ωστόσο το κτήριο εκκενώθηκε εγκαίρως και δεν υπήρξαν περαιτέρω απώλειες. Ο κ.Πατούλης πρόσθεσε ότι στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου τα ειδικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ ερευνούν το χώρο για τυχόν ύπαρξη άλλων μηχανισμών, ενώ ανέφερε ότι έχουν προκληθεί ζημιές.

Λόγω της έκρηξης και για λόγους ασφαλείας, έκλεισε ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα. Οι συρμοί κινούνται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη. Κλειστό είναι και το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Συνεχής επαφή Δένδια – Σαμαρά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Νίκος Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη και είναι σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τον κ.Δένδια, όσο και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδιά.

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Καταδικάζουν την επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall τα πολιτικά κόμματα. Σε μία πρώτη αντίδραση για το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την «απόλυτη και απερίφραστη καταδίκη της βίας», ενώ τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία καταδικάζει και απομονώνει φαινόμενα τέτοιων εγκληματικών ενεργειών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταδίκασε με τη σειρά του την επίθεση, επισημαίνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού και της χώρας».

Η Δημοκρατική Αριστερά, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, εξέφρασε την «απόλυτη καταδίκη τέτοιων ενεργειών», ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση.
itabloid.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ