2013-01-20 13:49:03
Φωτογραφία για Καναδάς: Ένα λάθος φύλλο θέτει σε αμφισβήτηση τα νέα πλαστικά νομίσματα
Νορβηγικός σφένδαμος ή καναδικός σφένδαμος, δύο δέντρα με όμοιο φύλλωμα που έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση του Καναδά. Αιτία; Το φύλλο που ...κοσμεί τα νέα πλαστικά νομίσματα της χώρας.

Βοτανολόγοι υποστηρίζουν ότι η επιλογή του φύλλου που κοσμεί το νέο πλαστικό νόμισμα είναι λάθος. Όπως λένε πρόκειται μεν για σφένδαμο, αλλά για τον νορβηγικό και όχι για τον καναδικό το φύλλο του οποίου κοσμεί και τη σημαία της χώρας.

Το λάθος φύλλο σφένδαμου έχει σχεδιαστεί στα νομίσματα των 20 των 50 και των 100 δολαρίων Καναδά που παρουσιάστηκαν τον Νοέμβριο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας του Καναδά υποστηρίζουν ότι η εικόνα επιλέχτηκε με τη βοήθεια ειδικού βοτανολόγου.

Αποτυχημένη χαρακτηρίζουν την επιλογή βοτανολόγοι οι οποίοι διευκρινίζουν ότι ο νορβηγικός σφένδαμος είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές δέντρο σε περιοχές του ανατολικού Καναδά, ωστόσο όπως λένε το συγκεκριμένο είδος εισήχθη από την Ευρώπη και κατάφερε να ευδοκιμήσει στη χώρα τους.

«Δεν θα έπρεπε να το μπερδεύουν με τις καναδικές ποικιλίες σφένδαμου», αναφέρει ο καθηγητής βοτανολογίας του Πανεπιστημία της Οτάβα, Τζούλιαν Σταρ.

Ωστόσο η λάθος επιλογή φύλλου δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, από την κυκλοφορία των νέων πλαστικών νομισμάτων μέχρι σήμερα, πληθαίνουν τα παράπονα των καταναλωτών ότι δεν μπορούν με αυτά να κάνουν συναλλαγές σε αυτόματους πωλητές.
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ