2013-01-20 07:25:02
Φωτογραφία για Πύργος: Νεόδμητο νηπιαγωγείο και... μπάζει νερά
Τι και αν είναι από τα πιο όμορφα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, το νεόδμητο 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου παρουσιάζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα καθώς και σε αυτή

την έντονη νεροποντή, «έμπασε» νερά! Μπορεί να μην πλημμύρισε όπως συνέβη πέρυσι το Φλεβάρη, η επιφάνεια του αμφιθέατρου του γέμισε βρόχινα νερά το ίδιο και οι σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας καθώς από την ένταση της βροχής, το νερό εισχώρησε στους χώρους από τα τζάμια και την οροφή!

Έτσι, χθες το πρωί, οι τρείς νηπιαγωγοί, έπιασαν με το … καλημέρα, τα σφουγγαρόπανα και τους κουβάδες. Το μάθημα, έγινε κανονικά και οι 38 μαθητές περιόρισαν το ημερήσιο πρόγραμμα τους στις δυο σχολικές αίθουσες, αφαιρώντας τις προγραμματισμένες δραστηριότητες που θα απολάμβαναν στο αμφιθέατρο.

«Δυστυχώς για μια ακόμα φορά, πλημμυρίσαμε και αυτό γιατί τα αλουμίνια «μπάζουν» και η οροφή στάζει. Καταφέραμε μαζί με τις νηπιαγωγούς να καθαρίσουμε ότι μπορούμε ώστε να υποδεχτούμε τα νήπια και να λειτουργήσουμε ομαλά» υποστήριξε η Διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου κ. Αναστασία Μπαϊλού.


Θα πρέπει να τονιστεί ότι το 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου είναι βιοκλιματικό και οι χώροι του πέραν ότι περικλείονται από τζαμαρίες (!) περιλαμβάνει και πολλά εσωτερικά γυάλινα χωρίσματα. Το γεγονός όμως, ότι μόλις πριν δυο χρόνια παραδόθηκε προς χρήση και από την πρώτη στιγμή παρουσιάζει κατασκευαστικά προβλήματα, προκαλεί δεκάδες ερωτηματικά καθώς για την κατασκευή του δαπανήθηκαν 890.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων του Κούβελου και θεωρείται αδικαιολόγητο να πλημμυρίζει.

Η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, από την πρώτη πλημμύρα του σχολείου, ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου για την αποκατάσταση των φθορών και μάλιστα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας είχαν προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες (σιλικόνη στα τζάμια και την οροφή) για την αποφυγή περαιτέρω πλημμυρικών φαινομένων. Πέραν όμως αυτών, έχουν ζητήσει και την αντικατάσταση των υαλοπινάκων αμμοβολής καθώς αυτά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και σπάζουν με ευκολία. Ακόμα, περιμένουν Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, επισήμανε ότι έχουν ήδη επέμβει στους χώρους του Νηπιαγωγείου και έχουν στεγανοποιήσει τα παράθυρα και την οροφή και πως θα επιληφθούν εκ νέου για την οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων.

«Μνημόνιο αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων»

Εξάλλου, έντονος είναι ο προβληματισμός γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με την ασφάλεια των χώρων του 9ου Νηπιαγωγείου καθώς όπως προαναφέραμε, διαθέτει επιφάνειες γυάλινες και ο κίνδυνος για τα νήπια σε ενδεχόμενο σεισμό είναι μεγάλος. Μάλιστα, τις ημέρες αυτές, η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου έχει να συντάξει και τον εσωτερικό κανονισμό της σχολικής μονάδας ύστερα από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας αλλά και να αποστείλει το μνημόνιο ενεργειών τους για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.

«Μέσω των οδηγιών και της εγκυκλίου που μας έχει σταλεί, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό, πλημμύρα, φωτιά και γενικότερα όλες τις φυσικές καταστροφές. Μας δίδονται και οδηγίες για το τι υλικά θα πρέπει να έχει το σχολείο αλλά και το τι θα πρέπει να πράξουμε στο ενδεχόμενο σεισμού.

Αν γίνει όμως ένας σεισμός στις 3 το μεσημέρι όπου βρίσκεται στο ολοήμερο μόνον μια Νηπιαγωγός, τι θα προλάβει να κάνει; Να κλείσει τις παροχές νερού και ρεύματος ή να πάρει τα παιδιά; Όσες ασκήσεις ετοιμότητας και να γίνουν, η άσκηση δεν είναι ποτές ίδια με την πραγματικότητα. Πόσο μάλιστα σε ένα σχολείο που είναι γεμάτο τζαμαρίες…».

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ