2013-01-19 15:11:04
Φωτογραφία για Δεν αποκλείει τις ιδιωτικοποιήσεις η Κύπρος
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης δημοσίων επιχειρήσεων ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα, εάν το μέτρο αυτό... συμβάλλει στη μείωση του χρέους των 17,5 δισ. ευρώ και στην βιωσιμότητά του.

Ο Βάσος Σιαρλή επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε επίσημα από τη Ρωσία να υπάρξει 5ετής παράταση στην αποπληρωμή ενός δανείου ύψους 2,5 δισεκ. ευρώ η προθεσμία αποπληρωμής του οποίου εκτεινόταν ως το 2016, ενώ υποστήριξε ότι η απομείωση της ονομαστικής αξίας του κρατικού χρέους της Ελλάδας από τους ιδιώτες πιστωτές (PSI) η οποία έγινε στις αρχές του 2012 αποτελούσε ένα σφάλμα, λόγω της αναταραχής που προκάλεσε στην ευρωζώνη.

Η Κύπρος, μια από τις μικρότερες οικονομίες της ευρωζώνης, ζήτησε δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο του 2012, αφού οι τράπεζές της υπέστησαν σημαντικές απώλειες κατά το --εγκεκριμένο από την ΕΕ-- 'κούρεμα' της αξίας του ελληνικού χρέους, που είχε στόχο το τελευταίο να καταστεί διαχειρίσιμο.

«Το ελληνικό PSI ήταν ένα δώρο στην Ελλάδα. Δεν ζητάμε ένα δώρο. Ζητάμε κατανόηση, και ένα δάνειο με δίκαιους όρους ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή», είπε ο Σιαρλή στο Ρόιτερς.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ