2013-01-19 14:58:08
Φωτογραφία για Ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπέγραψε για την απελευθέρωση του Άπο
Πράξη γενναιότητας και πατριωτισμού

Σε μια περίοδο που ο Ελληνισμός έχει περιορίσει τους ορίζοντές του και, όντας περιχαρακωμένος, υφίσταται τις ασφυκτικές πιέσεις του διεθνούς κεφαλαίου και της Τρόικας, σε μια περίοδο που ο πολιτικός κόσμος, κυρίως στην Ελλάδα, έχει εγκλωβιστεί σε μια ατιμωτική και καταστροφική λογική και σχέση με τους Τούρκους συνομιλητές τους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, έστω και στο τέλος της καρίερας του, ύψωσε το ανάστημά του και υπέγραψε κείμενο για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, που κρατείται στη φυλακή του Ιμραλί από το Φεβρουάριο του 1999.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δέχτηκε γραφείο του, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον  İsmet Kem, Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Κουρδικών Συλλόγων Ευρώπης (KON-KURD), ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο στα πλαίσια της καμπάνιας που διεξάγεται για τη συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση του Άπο.


Ο Ισμέτ Κεμ, εκτός από τον κ. Χριστόφια, συναντήθηκε και με τους: Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, τον αειθαλή έφηβο Βάσο Λυσσαρίδη, τον υποψήφιο για την προεδρεία, Σταύρο Μαλά, τον υπουργό Ενέργειας, Νεοκλή Συλικιώτη, τον δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, καθώς και με εκπροσώπους των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΔΗΚΟ, Πράσινοι κλπ.

Ο κ. Χριστόφιας, υποδεχόμενος την Επιτροπή των Κούρδων, στην οποία, εκτός από τον Πρόεδρο του   KON-KURD, συμμετείχαν και ο Salahaddin Bayram, εκπρόσωπος στην Κύπρο του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) του Δυτικού Κουρδιστάν (ΒΔ Συρία), και ο Süleyman Demir, ως αντιπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατικής Βουλής των Κούρδων της Κύπρου, και υπογράφοντας για την απελευθέρωση του Οτζαλάν, δήλωσε:

"Υποστηρίζω την καμπάνια για την απελευθέρωση του Οτζαλάν και υπογράφω κι εγώ. Γιατί πιστεύω ότι οι ιδέες του Οτζαλάν θα φέρουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή". 

Τα κυπριακά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα, ενώ μέχρι στιγμής 15 χιλιάδες Έλληνες της Κύπρου έχουν υπογράψει για την απελευθέρωση του Άπο.

Δυστυχώς, καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με την Ελλάδα, η οποία σε επίπεδο πολιτικής ελίτ βιώνει ακόμα το άγος της παράδοσης Οτζαλάν, κάτι που δυστυχώς ακόμα συνεχίζει να επηρεάζει το δημοσιογραφικό κόσμο, τα ΜΜΕ αλλά και την ίδια την κοινωνία.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κολυμβήθρα και…Δεξαμενή!...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κολυμβήθρα και…Δεξαμενή!...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ