2013-01-19 11:09:15
Φωτογραφία για Πάτρα: Από SIDS ο θάνατος του μόλις 10 μηνών Γιαννάκη - Σήμερα η κηδεία του
Σήμερα το πρωί συντετριμμένοι οι γονείς και λοιποί συγγενείς λένε το αντίο στο μόλις 10 μηνών αγγελούδι, τον μικρό Γιάννη που έφυγε ξαφνικά στον ύπνο του, προχθές τη νύχτα.

Το αγοράκι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν είχε δώσει κάποιο δείγμα αδιαθεσίας.

Ο Γιώργος και η Θεοδώρα Καραπλή, οι γονείς του μικρού, είναι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού (Mαγικό Παλάτι, στην Παραλία Πατρών) και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στα παιδιά. Έμελλε όμως να χάσουν το δεύτερο σπλάχνο τους, τόσο άδικα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση, ο θάνατός του πιθανόν να προήλθε από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου των βρόγχων (SIDS).

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια του συνδρόμου γνωρίζουν όμως, τους παράγοντες που μειώνουν το ρίσκο εμφάνισής του. Π.χ. παιδάκια που κοιμούνται μπρούμυτα έχουν επτά φορές υψηλότερο ρίσκο από παιδιά που κοιμούνται ανάσκελα. Μια άλλη παρατήρηση καταγράφει έναν τριπλό κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου σε παιδιά που κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους σε σχέση με παιδιά που κοιμούνται μόνα τους. Αυξημένος κίνδυνος έχει παρατηρηθεί σε βρέφη που δε θηλάζουν ή η τροφή τους επεξεργάζεται από μικροκύματα. Μειώνεται δε ουσιαστικά ο κίνδυνος στα παιδάκια που χρησιμοποιούν πιπίλα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 10 μόλις μηνών αγοριού αναμένεται να επιβεβαιωθούν και από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ