2013-01-19 11:02:18
Φωτογραφία για Δεν θα βρίσκουμε ούτε... ασπιρίνες!
Ελλειψη σε περισσότερα από 140 φαρμακευτικά σκευάσματα από την ελληνική αγορά διαπιστώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών (ΦΣΑ) που με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ότι δεν γνωρίζει το πρόβλημα, προειδοποιώντας πως σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη! Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τις σοβαρές ελλείψεις σε δεκάδες φάρμακα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για συνεχώς εντεινόμενο πρόβλημα, το οποίο αποδίδει στις συνεχείς μειώσεις τιμών και στα λάθη στα δελτία τιμών.

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται. Ολοι πλέον οι Ελληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα φάρμακα στην Ελλάδα βαίνουν συνεχώς προς εξαφάνιση. Ο μόνος που δεν το έχει καταλάβει είναι ο υπεύθυνος, που είναι ο ΕΟΦ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΦΣΑ που συνεχίζει: «Αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση του ΕΟΦ που αναφέρει ότι για να διαπιστωθεί έλλειψη ενός φαρμάκου, θα πρέπει αυτό το φάρμακο να είναι βεβαιωμένα απουσιάζον από το 20% των φαρμακείων του νομού
. Δηλαδή ότι το φάρμακο που λείπει από την αγορά, στην Αττική των 3.500 φαρμακείων θα πρέπει βεβαιωμένα και εγγράφως να λείπει από 700 φαρμακεία! Εχουμε επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον επισφαλή τόπο διακίνησης όλων των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο».

Παράλληλα, ο ΦΣΑ επισημαίνει ότι η οι συνεχείς μειώσεις των τιμών, με τα τεράστια λάθη που ανά δεκαπέντε ημέρες εμφανίζονται, έχουν προκαλέσει την πλήρη εξαφάνιση πολλών φαρμάκων. Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Ουδείς υπεύθυνος μέχρι σήμερα έχει παραδεχθεί ουσιαστικές ελλείψεις φαρμάκων. Ολοι θεωρούν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς, όταν οι υπηρετούντες τον χώρο της υγείας γνωρίζουν την αλήθεια που είναι μία: σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη». Η ανακοίνωση του ΦΣΑ περιλαμβάνει αναλυτική λίστα με τα φάρμακα που λείπουν από την ελληνική αγορά, ενώ κλείνει υπογραμμίζοντας: «Το φάρμακο είναι αγαθό που κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να το περιμένει. Ειδικά οι σοβαρά πάσχοντες!»

Espresso
\
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ