2013-01-18 13:24:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Γερμανοί τραπεζίτες ενδιαφέρονται να ιδρύσουν στην πόλη συνεταιριστική τράπεζα - Φλωράτος: Θέλουμε να μας καλέσει η Δικαιοσύνη
Για πρώτη φορά μετά από καιρό και στη διάρκεια ωριαίας συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του achaia και τον δημοσιογράφο Νίκο Σύφαντο, ο πρόεδρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευάγγελος Φλωράτος, μίλησε για όλους και για όλα.

Ο κ. Φλωράτος αναφερόμενος στα όσα κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό με αφορμή μηνυτήρια αναφορά και φακέλους δανειοδοτήσεων της Αχαϊκής που φέρεται να έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα απάντησε:

"Δεν μας έχει καλέσει η Δικαιοσύνη να καταθέσουμε. Θέλω να κληθώ από τον Εισαγγελέα για να δώσω όποια διευκρίνιση ζητηθεί". Πρόσθεσε δε, απαντώντας σε δημοσιογραφικά ερωτήματα οτι τα δάνεια που δόθηκαν από την Αχαϊκή Τράπεζα σε ήσαν εξασφαλισμένα με διασφαλίσεις κατά πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που έχουν για μεγαλύτερα δάνεια άλλες Τράπεζες.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα και με αφορμή πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς στον τοπικό τύπο, υπογράμμισε οτι από την περίοδο που αποφασίστηκε οτι η Τράπεζα δεν θα ρευστοποιήσει καμία μερίδα, ούτε ένας μεριδιούχος δεν ρευστοποίησε.


Απέδωσε το κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας στην Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί προσωπικά στον κ. Προβόπουλο ο οποίος-όπως υποστήριξε-δεν έβλεπε με συμπάθεια το Συνεταιριστικό Τραπεζικό σύστημα.

Παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Αχαϊκή Τράπεζα, ήταν μακράν όλων εκείνων των δεικτών που θέτουν μία Τράπεζα στο "κόκκινο" και εκτίμησε οτι οι συνοπτικές-και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο- αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την Αχαϊκή, εντάσσονται σε ένα σχέδιο συρρίκνωσης των Συνεταιριστικών Τραπεζών, προκειμένου στη χώρα να μείνουν τρεις Τραπεζικοί όμιλοι

Γερμανοί στην Πάτρα για Τράπεζα

Ο κ. Φλωράτος αποκάλυψε οτι πριν από ένα περίπου μήνα βρέθηκε στην Πάτρα Γερμανός, ο οποίος μάλιστα είχε και άμεση σχέση με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και σε επαφή που είχε μαζί του, του παρέθεσε σχέδιο για λειτουργία Τράπεζας στην Πάτρα. Ο κ. Φλωράτος μάλιστα είπε οτι τον παράπεμψε στην Τράπεζα της Ελλάδος, "η οποία έκλεισε την Αχαϊκή" όπως του είπε και του πρότεινε οτι αν πάρει το πράσινο φως να επιστρέψει.

"Με την λογική το ΣτΕ θα μας δικαιώσει"

Εκτίμησε τέλος οτι μετά την πρόσφατη συζήτηση στο ΣτΕ, η λογική λέει οτι θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την "Αχαϊκή" λέγοντας οτι η εισηγητική έκθεση και οι προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος είναι έωλες και αβάσιμες

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ