2013-01-17 19:31:10
Φωτογραφία για Κατοικία σε στυλ Bauhaus στο Ισραήλ
Στο πλαίσιο της παρουσίασης σπιτιών από τόπους μακρινούς που σας έχουμε συνηθίσει μέσα από το site μας, αυτή τη φορά θα σας πάμε μέχρι το Ισραήλ για να δούμε μια αξιόλογη kατοικία. Υπεύθυνος για τη διαμόρφωση είναι ο Αρχιτέκτονας Pitsou Kedem. Χτισμένο σε γαλλική συνοικία του Ισραήλ, σε ένα δρόμο που τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα σε στυλ Bauhaus, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Αρχιτέκτονα να ακολουθήσει κι αυτός τη συγκεκριμένη τάση. Λιτό και με απλό φινίρισμα στις προσόψεις του, το κτίσμα αυτό, ενσωματώνεται και συνδέει το σύγχρονο στυλ με το πνεύμα της εν λόγω παλιότερης εποχής (αυτής του Bauhaus).

Ο σχεδιασμός της κατοικίας, ακολουθεί τις αρχές του σύγχρονου  μινιμαλιστικού design, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζεται από την αρχιτεκτονική της Ιαπωνίας και τον αυστηρό μινιμαλισμό της δεκαετίας του 1950, προσαρμοσμένα πάντα στα πλαίσια της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος του Ισραήλ.


Ο Αρχιτέκτονας, έχοντας μεταφέρει τις δικές του αξίες στο σχεδιασμό της εν λόγω ιδιωτικής κατοικίας, έχει επιτύχει μία χωροταξική συνέχεια καθώς και τον άπλετο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό της κατοικίας, στοιχείο σημαντικό για κάθε οικοδόμημα. Από το εσωτερικό της κατοικίας, δίνεται βάσει σχεδιασμού η δυνατότητα οπτικής περιμετρικά του οικοπέδου. Η εσωτερική αυλή και η πισίνα είναι σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του οικοπέδου και φαίνονται από αρκετά σημεία.

Η βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε μπροστά από τον τσιμεντένιο τοίχο, είναι και το στοιχείο που τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον μας και συγκεκριμένα η επαφή του χώρου ανάγνωσης με την εσωτερική αυλή, εμπνευσμένη από την Ιαπωνική αρχιτεκτονική τοπίου. Το κύριο υπνοδωμάτιο, ιδιαίτερα ευρύχωρο με περιμετρικές τζαμαρίες, έχει οπτική τόσο προς τον κήπο με το γκαζόν όσο και προς την πισίνα. Έτσι, επιλέχθηκε το απόλυτο λευκό στο χώρο, μια που λαμβάνει το μπλε και το πράσινο σε μεγάλες δόσεις από τον εξωτερικό χώρο.

Όπως κάθε σπίτι μελετημένο από Αρχιτέκτονα που έχει βασιστεί σε αρχές και τάσεις, έτσι κι αυτό, παίζει με το φως, το σχήμα και τα υλικά, δίνοντας το δικό του διάλογο με το τοπίο.

Στο site του αρχιτέκτονα μπορείτε να δείτε αντίστοιχες κατοικίες: www.pitsou.com

http://www.homeguide.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ