2013-01-17 15:45:05
Φωτογραφία για Monte Carlo Rally 2013 Day 1 Highlights [video]
Ο πρώτος αγώνας του WRC για το 2013 το Monte Carlo, εξελίχτηκε όπως ακριβώς και το 2012, με τον Sebastien Loeb και τη Citroen DS3 να φιγουράρουν στην κορυφή στο τέλος της πρώτης ημέρας με διαφορά 1:20.3΄΄ από τους υπόλοιπους, όντας για μία ακόμα φορά ο μεγάλος κυρίαρχος.

Ναι καλά διαβάσατε, μπορεί ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής να έχει δηλώσει πως δεν τον ενδιαφέρει πλέον το WRC και πως θα τρέξει μόνο σε 4 από τους 13 αγώνες του πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν τον εφησύχασε καθόλου, δείχνοντας με το καλημέρα ποιός είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Αυτό λίγο πολύ βέβαια το περιμέναμε όλοι. Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν η εκπληκτική επίδοση του Volkswagen Polo R και του Sebastien Ogier, με το συνδυασμό να βρίσκεται χωρίς κόπο στο τέλος της πρώτης ημέρας στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Τα χαμόγελα μάλιστα είναι φαριά - πλατιά για την Volkswagen, αφού ο Γάλλος οδηγός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική του 2013, όντας γρηγορότερος από τον δεύτερο Loeb κατά 3,7΄΄.


Ο Mikko Hirvonen φέτος έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της Citroen, καθώς είναι το νούμερο ένα για την διεκδίκηση του τίτλου της ομάδας. Ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό του και χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα μηχανικό ή άλλο πρόβλημα κατάφερε να ανέβει μόλις στην τελευταία ειδική της ημέρας στην τρίτη θέση, περνώντας μπροστά από τον καινούριο ομόσταβλό του Dani Sordo.

Τέλος την πεντάδα της πρώτης ημέρας έκλεισε ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος εν μέρει προσπαθεί να προσαρμοστεί στο μπάκετ του Volkswagen Polo R, αλλά και να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον έριξαν αρκετά πίσω σε χρόνους, όπως η ποινή των 30΄΄ (που δέχτηκε στην απλή διαδρομή της δεύτερης ειδικής όταν καθυστέρησε να φτάσει στο Time Control προσπαθώντας να αλλάξει το setup του Polo), αλλά και το κλαταρισμένο ελαστικό στην τελευταία ειδική.

peritroxon.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ