2013-01-16 16:38:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Θλίψη για την Ράντκα Νικόλοβα που έφυγε νωρίς
Ενας αγαπητός άνθρωπος, που η απώλειά του συγκλονίζει τη βουλγαρική κοινότητα της Πάτρας, ήταν η 38χρονη Ράντκα Νικόλοβα, που εντοπίστηκε νεκρή τη Δευτέρα το μεσημέρι στην πιτσαρία που εργαζόταν.

Μητέρα δύο κοριτσιών 17 ετών, είχε έρθει με τον σύζυγό της Βένκο στην Ελλάδα προ πενταετίας. Η γυναίκα είχε δουλέψει ως λαντζέρα στις κουζίνες αρκετών εστιατορίων της Πάτρας, ενώ είχε απασχοληθεί και ως καθαρίστρια σε σπίτια.

Σύμφωνα με την Πελοπόννησο, τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε πιτσαρία στην οδό Αγίας Σοφίας, όπου οι εργοδότες της την εκτιμούσαν για την εργατικότητά της και την αφοσίωσή της.

Για αυτό τον λόγο η επιχείρηση ανέλαβε τα έξοδα κηδείας της 38χρονης, που θα γίνει στη Βουλγαρία. Ηταν ο ελάχιστος φόρος τιμής για τον χαρακτήρα της και την ευσυνειδησία της. Η όμορφη αλλά άτυχη Ράντκα, επειδή δεν γνώριζε άπταιστα Ελληνικά και για να μην υποπίπτει σε λάθη, έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή και προσήλωση σε κάθε εργασία που επρόκειτο να διεκπεραιώσει.


Πριν έρθει στην Ελλάδα, η γυναίκα απασχολείτο ως βοηθός νοσηλεύτριας στη Βουλγαρία και στη συνέχεια με τον σύζυγό της αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.

Το ζευγάρι είχε αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντικούς δεσμούς με τη βουλγαρική κοινότητα της Πάτρας και η απώλειά της προκάλεσε σοκ.

Ετσι, το βράδυ της Δευτέρας, το σπίτι που είχε νοικιάσει το ανδρόγυνο, στην περιοχή της Αγυιάς, γέμισε από συμπατριώτες τους, που θέλησαν να συμπαρασταθούν στον άτυχο σύζυγο. Ορισμένοι μάλιστα αναμένεται να μεταβούν οδικώς στη Βουλγαρία για την κηδεία της. Τραγικές φιγούρες και οι δύο κόρες του ζευγαριού, ηλικίας 17 ετών, που ζουν στη Βουλγαρία και περίμεναν να μεταφερθεί οδικώς η σορός της μητέρας τους για να την κηδεύσουν.

Η Ράντκα Νικόλοβα δεν είχε παραπονεθεί στον άνδρα της ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα. Ούτε αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα υγείας. Ο θάνατός της, πάντως, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, που θα προσδιοριστούν με ακρίβεια μετά από ένα μήνα, μόλις ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο σύζυγός της αυτή την περίοδο εργαζόταν σε αγροτικές εργασίες εκτός Πατρών. Το κινητό το τηλέφωνο κτύπησε το μεσημέρι της Δευτέρας και ακούγοντας τη θλιβερή είδηση, θεώρησε ότι κάποιος του έκανε κακόβουλη φάρσα και το έκλεισε. Τη δεύτερη φορά που το κινητό κτύπησε, επιβεβαιώθηκε το μοιραίο.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ