2013-01-16 10:51:03
Φωτογραφία για Μια νεαρή τυφλή Ρωσίδα, «ορθώνει ανάστημα» και προκαλεί τον Πούτιν
Η οργή των Ρώσων στην απόφαση να απαγορευτούν δια νόμοι οι υιοθεσίες παιδιών από αμερικανικές οικογένειες, εκδηλώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με πολλές μορφές αντίδρασης.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της παγωμένης Μόσχας για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στα πρόσωπα των βουλευτών που υπερψήφισαν το νόμο πετώντας εκατοντάδες πορτραίτα Ρώσων πολιτικών αφού πρώτα είχαν γράψει πάνω τους την λέξη : Ντροπή.

Σε μια διαφορετική κίνηση περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι υπέγραψαν έγγραφο-διαμαρτυρίας, ζητώντας την άρση της απαγόρευσης και καλώντας όλες τις κοινωνικές ομάδες, από πολιτικούς μέχρι καλλιτέχνες να σταθούν στο πλευρό τους.

Καμιά όμως έκφραση οργής ή διαμαρτυρίας δεν ήταν πιο θαρραλέα, πιο καυστική και δεν περιέγραψε με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο το μεγάλο θέμα της απαγόρευσης των υιοθεσιών, από το γράμμα που έστειλε μια νεαρή τυφλή Ρωσίδα με παραλήπτη τον ίδιο των πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.


Η Ναταλία Πισαρένκο που γεννήθηκε χωρίς το χάρισμα της όρασης αποτελεί πλέον μια ηρωίδα που με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο δίνει τεράστια δημοσιότητα στο μεγάλο κοινωνικό θέμα των υιοθεσιών και επώνυμα ζητά από το Κρεμλίνο να άρει την απαγόρευση.

Η ανοικτή επιστολή της μικρής Ναταλίας, δημοσιεύτηκε στο προσωπικό της blog και τελικά έφτασε μέχρι το γραφείο του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου να δηλώνει πως «Ο πρόεδρος θα λάβει υπόψη του την επιστολή αν και τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι ένας επίσημος τρόπος για να επικοινωνεί κανείς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Η μικρή Ναταλία γράφει :

«Ανάμεσα στα ορφανά, υπάρχουν πολλά ανάπηρα παιδιά που θα ζήσουν μόνο λίγα χρόνια εξαιτίας των ασθενειών τους. Κάποια θα πεθάνουν το πολύ μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Οι ρωσικές οικογένειες δεν υιοθετούν παιδιά που αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς για να καταφέρουν να τα μεγαλώσουν χρειάζονται την βοήθεια σύγχρονων και εξειδικευμένων μονάδων ιατρικής μέριμνας που δεν υπάρχουν στη Ρωσία. Για τους Ρώσους γιατρούς, εγώ είμαι ένα παιδί που πάσχει από μια άγνωστη και ανίατη ασθένεια και θα παραμείνω για πάντα τυφλή. Για την Γερμανία όμως και την Αμερική, είμαι ένας ασθενής όπου οι γιατροί θα προσπαθήσουν να γιατρέψουν την όραση μου».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το νεαρό κορίτσι αποφασίζει να ορθώσει ανάστημα απέναντι στο Κρεμλίνο για να διαδηλώσει με τον δικό της τρόπο για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλα παιδιά με προβλήματα αναπηρίας.

Πριν από δυο χρόνια είχε προκαλέσει και πάλι αίσθηση όταν με ανοικτή επιστολή προς την κυβέρνηση της χώρας, εξέφραζε την αγανάκτηση της για την απόφαση να μειωθούν οι αναπηρικές συντάξεις κάτω από 250 δολάρια ενώ ταυτόχρονα να καταργηθούν οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας. Έναν χρόνο μετά και πάλι έγγραφε με αποδέκτη το Κρεμλίνο για να εκφράσει το παράπονο της πως στο σχολείο της, της έδωσαν κανονικά βιβλία και όχι τα ειδικά που χρειάζονται οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα όρασης.

Η τωρινή της επιστολή κλείνει με μια πρόταση-πρόκληση προς τον «Τσάρο» της χώρας αλλά και τους συμπατριώτες της και το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν τελικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα την δεχτεί ή θα συγκινηθεί από την εικόνα που περιγράφει η μικρή Ναταλία για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και τις ευκαιρίες που ζητούν για μια καλύτερη ζωή.

«Μπορείτε να μας προκαλέσετε έκπληξη με μια ακόμα σοφή σας απόφαση: Να υιοθετήσετε , πέντε, δέκα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και εμείς θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα σας…»
exelixeis.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ