2013-01-15 16:18:15
Φωτογραφία για Στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα,  ανθεί και ο ...φούφουτος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Έλεος...
Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) προκάλεσε η κωδική ονομασία «foufoutos» (φούφουτος) που υπήρχε στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στη θέση όπου πρέπει να συμπληρώσουν το όνομά τους οι γιατροί.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, η επίμαχη λέξη έχει «αρνητικό περιεχόμενο και έννοια και είναι άκρως συκοφαντική και δυσφημιστική για τους ιατρούς», με τον Σύλλογο να κάνει λόγο για «ασέβεια» στην αντιμετώπιση του ιατρικού λειτουργήματος, «θράσος» από μέρους όποιου έκανε την εν λόγω ρύθμιση και «δόλο» από την πλευρά όσων την ανήρτησαν.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως ανέφερε   ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Ως συνέπεια των χθεσινών τεχνικών δυσκολιών, επί αρκετή ώρα οι γιατροί δεν μπορούσαν να συνταγογραφήσουν, επακόλουθα οι φαρμακοποιοί δεν μπορούσαν να εκτελέσουν συνταγές, και οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρήθηκαν.

Για μεμονωμένα προβλήματα έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε (ΗΔΙΚΑ), που φέρει την ευθύνη για την εφαρμογή.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ