2013-01-15 12:28:04
Φωτογραφία για Πώς να προχωρήσετε σε μια νέα σχέση μετά από χωρισμό
Όσο δύσκολος κι αν είναι ένας χωρισμός, δεν σημαίνει ότι όλα τελειώνουν εκεί. Ανεξαρτήτως της διάρκειας της σχέσης ο καθένας βιώνει ξεχωριστά το χωρισμό, καθώς πρόκειται για μια απώλεια. Ωστόσο, όπως σε κάθε έκβαση της ζωής μας, οφείλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές για να προχωρήσετε σε νέα σχέση μετά από έναν χωρισμό.

Θλίψη

Το στάδιο της θλίψης για την χαμένη σχέση είναι αναμενόμενο. Όλοι έχουμε συναισθήματα και είναι αδύνατον να μη μας αγγίζει ένας χωρισμός. Φροντίστε να «πενθήσετε», ώστε να διώξετε κάθε αρνητικό συναίσθημα που μπορεί να σας κυριεύει. Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας  και συνειδητοποιήστε ότι είναι καλύτερο να προχωρήσετε μπροστά.

Μην κρατήσετε επαφές

Δεν αποτελεί κανόνα για μόνιμη βάση. Το πρώτο διάστημα είναι αρκετά σημαντικό. Κρατώντας σχέσεις με τους πρώην σας, είναι πολύ πιθανό να μην ξεπεράσετε ποτέ πλήρως αυτό που είχατε. Είναι η εύκολη λύση να μείνετε φίλοι, ωστόσο είναι γνωστό πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο έως αδύνατο. Πάρτε το χρόνο σας και αποφύγετε επαφές με την προηγούμενή σας σχέση. Θα καταλάβετε από μόνοι σας πότε θα είστε έτοιμοι να ξαναμιλήσετε.


Κατανόηση

Μετά το τέλος της σχέσης, δεν χρειάζεται να «σβήσετε» τις καλές στιγμές της σχέσης που τέλειωσε. Πιστέψτε και κατανοήστε ότι αυτή η σχέση έκανε τον κύκλο της και τώρα είσαστε έτοιμοι για κάτι καλύτερο. Στην ουσία είναι αδύνατο να γνωρίζετε τι θα γίνει στο μέλλον, το οποίο ίσως να είναι καλύτερο.

Νέα αρχή

Εστιάστε σε νέα πράγματα στη ζωή σας και βάλτε νέους στόχους. Με τον τρόπο αυτό θα ανακαλύψετε εκ νέου τον εαυτό σας και μπορέσετε να βρείτε ανθρώπους, που να τους αρέσει ο εαυτός σας. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε κάποια νέα δραστηριότητα (γυμναστήριο) ή χόμπι. Δεν είναι απίθανο, εκτός από την εκτόνωση και την ευχαρίστηση που θα σας δώσουν, να σας προσφέρουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

Ελεύθεροι και ωραίοι

Αισθανθείτε άνετα που είστε μόνοι σας. Δεν χρειάζεται να πέσετε με τα μούτρα για να βρείτε άλλη σχέση . Σίγουρα θα είναι δύσκολο να κάνετε πράγματα μόνοι, ενώ συνήθως τα κάνατε όντας σε σχέση, αλλά δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρείτε για αυτό και να μένετε άπραγοι.

Ανακτήστε σχέσεις σας

Ξαναβρεθείτε με φίλους που πιθανώς να είχατε παραμερίσει εξαιτίας τις σχέσης σας. Ακόμα και συγγενείς σας μπορεί να είχαν περάσει στο περιθώριο. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνετε να επικοινωνήσετε, να αρχίσετε να κοινωνικοποιήστε, και να γνωρίζετε νέα άτομα.

Δικτυωθείτε

Κάντε τα πάντα για νέες επαφές και κοινωνική δικτύωση. Πρέπει να αποφασίσετε ποιους ξέρετε, ποιους όχι και με ποιους σας αρέσει να κάνετε παρέα. Επικοινωνήστε ακόμα και με άτομα που έχετε καιρό να δείτε και κανονίστε να βγείτε για καφέ, φαγητό ή ποτό. Προσπαθήστε να κάνετε συχνή την επαφή, να μπείτε σε νέες παρέες και να γνωρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα άτομα.

Μη βιαστείτε

Εάν ψάχνετε πάντα για το τέλειο, τότε είναι πιθανό πως δεν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας και αναζητείτε κάποιον να συμπληρώσει τα συναισθηματικά κενά της προηγούμενής σας σχέσης. Αυτό δείχνει πως είστε σε περίεργη κατάσταση, και πρέπει να προσέχετε καθώς υπάρχουν άτομα που θα το εκμεταλλευτούν.

Προσπαθήστε για το καλύτερο

Αναζητήστε μια νέα υγιή σχέση. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας για κάτι καλύτερο, εντοπίζοντας νέα κίνητρα και δράττοντας νέες ευκαιρίες. Αυτό μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο, ωστόσο είναι αρκετά σημαντικό. Αρχίστε να βγαίνετε ραντεβού μόνο όταν πραγματικά αισθανθείτε έτοιμοι και όχι σαν αντίδραση στον χωρισμό.

Άκης Αδαμόπουλος

http://www.flowmagazine.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ