2013-01-15 09:57:10
Φωτογραφία για Πατατόσουπα βελουτέ με σέλερι
Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες

1 κύβο κοτόπουλο

2 μέτρια κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 φλιτζάνια γάλα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

3 σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

4-5 φέτες ψωμί φρυγανισμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε πολύ λεπτες φέτες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο.

Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο, το σέλερι, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζοντας το μάτι σε χαμηλή ένταση ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.
ofono
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ