2013-01-15 09:29:56
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι περισσότεροι ενοικιαστές οφείλουν ενοίκια 6-12 μηνών
Σε... σαράντα υπολογίζονται οι φόροι, τα τέλη και οι εισφορές που έχουν ήδη επιβληθεί στα ακίνητα, ενώ αναμένονται και έξι νέοι φόροι, μαζί με επτά υποχρεωτικές επιθεωρήσεις -πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, που αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η επιβολή του ΦΑΠ έχει γονατίσει κι άλλο τους ιδιοκτήτες ακινήτων και στην Αχαΐα, με αποτέλεσμα, όπως έχει πει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη, αρκετοί να μην μπορούν να κρατήσουν πλέον τα ακίνητά τους και να επιθυμούν να τα πουλήσουν, ωστόσο οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για αγοραπωλησίες.

Την ίδια ώρα οι ενοικιαστές ζητούν διαρκώς μείωση της τιμής του ενοικίου καθώς κι αυτοί με τη σειρά τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της καθημερινότητας.

«Οι περισσότεροι ενοικιαστές οφείλουν ενοίκια 6-12 μηνών και πολλές φορές, όταν τους ενοχλήσεις, εγκαταλείπουν τα ακίνητα, αφήνοντας απλήρωτα κοινόχρηστα, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ και το κλειδάκι στο πατάκι της πόρτας!», αναφέρει ο κ.Αθανασιάδης.


Έτσι οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται στη συνέχεια να τα εκχωρήσουν στο Δημόσιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ενοικιαστές κάθε 6μηνο ζητούν μείωση του ενοικίου, όταν τα περισσότερα ακίνητα είναι κενά και αδιάθετα, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν χάσει τη δουλειά τους ή ο μισθός τους έχει συρρικνωθεί απειλητικά, με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα εισόδημα από τα ακίνητά τους.

Στα αζήτητα μένει πλέον και η επαγγελματική στέγη, αφού τα λουκέτα έρχονται το ένα μετά το άλλο και παρόμοιο σκηνικό με τα σπίτια επαναλαμβάνεται σε κάποιες περιπτώσεις και από επαγγελματίες.

Επειδή όμως τα μισθώματα είναι απαιτητά ο ιδιοκτήτης φορολογείται σαν να τα έχει εισπράξει...
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ